Koken met seizoenen vind ik heel belangrijk bij het keuren van restaurants. Maar het nieuwe Roots Rotterdam, in het Hilton Hotel, gaat hierin zelfs nog een stapje verder.

Niet alleen veranderd de kaart en de gerechten met het seizoen, maar wordt de complete sfeer en ambiance van het restaurant mee aangepast. Ik ging vast kijken en voorproeven bij Roots Rotterdam.

Hilton Restaurant Roots

Ik vind het alleen maar een goed gegeven dat de kwaliteit van hotel restaurants is toegenomen in de afgelopen jaren. Waar ik voorheen juist op zoek ging naar goede restaurants in een (vreemde) stad, kom je vandaag de dag de mooiste restaurant concepten tegen bij de hotels, met een goede (soms sterrenwaardige) keuken. En zo hoef je als hotelgast ook niet in te leveren op je kwaliteit. Met name de zakelijke reizigers onder ons, kunnen hun hart bij dit soort hotels ophalen. Less stress, want je werkt al hard genoeg, maar bovenal goed eten bij Restaurant Roots.

De inrichting is een leuke mix van vintage design, met lichte lederen banken en stoelen. Art deco tafels afgewisseld met marmer. En met name de kleurige kussens en servies doet het geheel goed en wat relaxter aan. En dat vanaf het ontbijtbuffet, gedurende lunch & diner, tot in de avonduurtjes. Daarnaast wordt de belichting, de inrichting, de muziek het tafelgerei en zelfs kleding van de bediening afgestemd op het seizoen.

C’est la Saison

In de keuken vind je Chef-kok Stephan Nijst, die net als ik, dol is op koken met seizoenen. Hij begon zijn carriere in Frankrijk, waar hij zelf zijn rucola plukte en asperges stak. Het liefst zou hij op diezelfde trend willen doorgaan in hartje Rotterdam, maar een urban moestuin is hier helaas niet mogelijk. Maar gelukkig vind je in en rondom Rotterdam genoeg regionale streekproducten van goede kwaliteit. Niet alleen vlees, brood, kaas en groente, maar ook Rotterdams Pelgrim Bier en (mijn favoriet) Bobby’s Gin uit Schiedam.

(Credits: Timothy VP Photography)

En soms treed de chef ook buiten de Rotterdamse Roots en gebruikt traditionele Hollandse producten zoals lamsoor of asperges. Omdat het toevallig toch in het seizoen is. Restaurants Roots brengt je weer terug naar de basis van koken en de seizoenen. Maar verwacht wel een creatief en verrukkelijk spektakel terug op je bord. Van Noordzee coquilles geserveerd op Maasstenen tot dry aged ribeye verpakt in hooi en klei. Authentiek, origineel en voor diegenen aan de Chefs Table van het restaurant zelfs van begin tot eind helemaal te volgen.

Roots restaurant is afgelopen maand geopend in het Hilton Hotel aan de Kruiskade in Rotterdam. De naam past niet alleen heel goed bij Stephan’s visie op koken en eten, maar is ook het resultaat van een wedstrijd onder de Rotterdammers. Lekker recht voor hun raap en laten maar al te graag hun Roots zien.


Dit eet je bij Roots Rotterdam:

Overheerlijk vers gebakken broodjes en een trio van roomboter, waterkers en goede olijfolie.

Voorgerecht

Ingelegde heilbot met een salade van zeegroente en kokkels. Dit was zo;n heerlijk zilt en zacht gerecht, dat gewoon op je tong smelt.

Hoofdgerecht

De signature dish van restaurant Roots: Een Ribeye afkomstig van Hollands weiderund, door de chef zelf 3 weken gerijpt en vervolgens gebakken in klei en hooi. Netjes getrancheerd en geserveerd met aubergine puree, seizoensgroente zoals bimi, maiskolf en paddestoelen.

Friandises

En omdat ik mijn uitgebreide lunch wil afsluiten wat zoets, gaan we voor koffie met chocolade pops met pistache, verse madeleines en brownies.


 

 

  • Goede prijs / kwaliteit verhouding.
  • Kleine kaart met heerlijke gerechten die in het seizoen passen.
  • De Signature Dish: Ribeye in klei is heerlijk. Deze wordt ook zodanig aan tafel geserveerd zodat je het volledig kunt ondervinden.
  • Goede bijpassende wijnen, die met zorg zijn uitgekozen. Ook heel leuk zijn de verhalen die bij de wijn komen, over het wijnhuis of de ludieke zoektocht ernaar.
  • Goede service en vriendelijk personeel.
  • Verschillende zitplekken, nissen en opzet tafels/stoelen. Tevens is er achterin nog een ‘zaal met artdeco banken en spiegelmuur. Zo creeer je voor elk wat wils. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe de ambiance een volgende keer is.
  • Door de goede kwaliteit en service ook zeer geschikt om af te spreken met zakelijke relaties. Zeker als die toevallig ook in het hotel overnachten.
  • Centraal gelegen in Rotterdam, aan de Coolsingel.

  • Lastig parkeren in deze buurt. Eventuele parkeergarages op loopafstand.

Review:    Prijs: €      Eten: 8.0    Service: 8.0   Decor: 7.5    Totaal:  7.8

Roots Rotterdam @ Hilton Hotel
Kruiskade 9
3012 JE Rotterdam
The Netherlands
Telefoon: 010 – 710 8028
www.rotterdam.hilton.com
Voor deze review was ik uitgenodigd door Roots Rotterdam, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago