Gebakken aardappels zijn altijd een goed idee. Of je nu gepofte aardappels, in olie aangebakken aardappels of deze ‘smashed potatoes‘ in de oven of op de barbecue gaat maken… Deze foodtrend is uit de States komen overwaaien, maar is inmiddels hier ook populair en een echte aanrader voor een heerlijk aardappel bijgerecht.
Gebakken aardappels zijn een heerlijk bijgerecht voor vlees of vis. Ik maakte dan ook rode krieltjes die na het koken geplet worden met een vork en daarna doe je deze nog even krokant afbakken in de oven, of op een plancha in de barbecue. Je kunt er dan zelfs voor kiezen om ze met of zonder kaas te gratineren. Het is zo simpel om te maken, en de kruidenmarinade voor de aardappels is niet eens een vereiste. Maar een ding is zeker: deze ‘smashed potatoes‘ zijn echt heerlijk bij heel veel gerechten!
Wist je dat aardappels hartstikke gezond voor je zijn? Online dieetist en afvalcoach Jonathan Klaassen schreef er een blog over.
Niet alleen deze ‘smashed potatoes’ uit de oven of van de barbecue zijn een aanrader om te maken. Maar deze zoete aardappelsalade Tex Mex style is ook om van te smullen! Wil je liever aardappels in de oven bereiden? Dan is deze Griekse Traybake met feta kaas ook een grote favoriet. Rond de feestdagen zijn deze Hasselback aardappels altijd in trek en laten we natuurlijk verschillende soorten puree van aardappel maken niet vergeten. Geniet dus lekker van nog veel meer heerlijke aardappel recepten uit Betty’s Kitchen
Gebakken aardappels die geplet worden om extra krokant af te bakken. Hoe lekker is dat! Dit is een gerecht dat je zowel op de bakplaat in de oven, in een ruime ovenschaal of zelfs in de barbecue kunt bereiden.
Extra:
Eet smakelijk!
Je kunt voor dit recept ook de roodkleurige ‘Roseval’ aardappels uit de supermarkt gebruiken. Deze zijn echter vaak een slagje groter, dus halveer deze of snijd zelfs in vieren.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor ‘smashed potatoes’ uit de oven wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…