De goedheiligman is inmiddels alweer in het land, dus dan is het hoog tijd voor Sinterklaas recepten! En hoe lekkerder dan een Sinterklaastaart met witte chocoladeroom te delen op pakjesavond, of gewoonweg al dit weekend.
Een ding is zeker: deze sinterklaastaart is verrukkelijk en ik denk dat iedereen er wel een stukje van wil proberen. Met een combinatie van stukjes chocolade, kruidnoten en chocoladekruidnoten, zit er voor iedereen wel wat wils tussen. Nog een ander lekker voorbeeld: de Sinterklaas Speculaastaart met abrikozen is hier al jarenlang favoriet tijdens het sinterklaasweekend. En vanaf dit jaar zetten we er gewoonweg een Sinterklaastaart met witte chocoladeroom naast. Het is een zeer decadente taart geworden, met sloffendeeg als basis en een eigengemaakte room met witte chocolade. Maar uiteraard heb ik nog veel meer lekkere Sinterklaas recepten voor jullie online staan!
Dit recept kwam ik tegen op de website van Carola Bakt Zoethoudertjesen vroeg mij meteen af: wat is sloffendeeg? Ik had dit namelijk nog nooit zelf gemaakt. Ik kwam er na het proeven achter dat het een bepaald type deeg is voor gebak dat eigenlijk heel stevig maar tegelijkertijd ook lekker zacht is. Ideaal voor deze Sinterklaastaart met witte chocoladeroom . Sloffendeeg doet mij nog het meeste denken aan de ‘kano’ koekjes die je in de winkel treft: de ronde/langwerpige vorm is karakteristiek en het resultaat is een heerlijk boterzacht deeg met een bijzondere textuur. En een heerlijke afwisseling op mijn taartjes die toch vaak een brosse koekjesbodem of zanddeeg bodem bevatten.
Maar bij gebrek aan een sloffenvorm, besloot ik om mijn rechthoekige lage taartvorm met uitneembare bodem te nemen. Onderstaand sloffendeeg recept is echter ook genoeg voor een ronde springvorm van 22 cm. En in plaats van een witte chocoladeroom, kun je natuurlijk ook kiezen voor slagroom, banketbakkersroom of een mengsel van half slagroom/half mascarpone.Het resultaat zal hoe dan ook lekker zijn!
P.S. Deze Sinterklaastaart kun je het beste gekoeld bewaren. Haal 20 minuten voor serveren uit de koeling.
Maak er een mooi Sinterklaasfeest van!
Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ha, ha, ja het is echt een toppertje! Eigenlijk meer een "over de toppertje".
En jij bedankt voor de inspiratie Carola!
Groetjes, Betty
Vraagje: is er ook iets vervangends voor de au bain Marie te gebruiken ?
Lijkt me namelijk verrukkelijk !
Hi Jolien,
je kunt het proberen op heel laag vuur in een pannetje. Dit is wel bewerkelijk en verbrand soms snel, dus blijf erbij!