April doe wat hij wil… en ik immers ook.. Dus als het warme voorjaarweer ver te zoeken is, kruip ik het liefst de bank op met een bord dampende risotto… Alsof het een koude herfstdag is.. Deze prachtige gele risotto met saffraan en spinazie geeft mij dan ook spontaan lekkere trek en zin in het voorjaar!
Met dit recept voor risotto met saffraan en spinazie kun je nog volop variëren. Ben je bijvoorbeeld geen liefhebber van spinazie, dan kun je ook bijvoorbeeld asperge stukjes of doperwtjes toevoegen. Het is in ieder geval een heerlijke en complete vegetarische maaltijd. Maar je kunt er nog een stukje zalm met pesto uit de oven bij serveren. Het recept voor deze risotto met saffraan en spinazie is overigens overgenomen uit het kookboek Simple Pleasures van Annabel Langbein. Maar het was zo lekker smullen dat ik hem ook absoluut met jullie moest delen!
(Hoofdgerecht voor 2-3 personen)
Ingrediënten Risotto met saffraan en spinazie:
Bereidingstijd: 10+ 30 minuten.
Bereidingswijze Risotto met saffraan en spinazie:
Buon Appetito!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Ziet er heel lekker uit! Risotto is ook 1 van mijn favoriete gerechten, dus ga deze binnenkort zeker een keer proberen, bedankt!
Dan hoor ik graag wat je er van vond!
Groetjes,
Betty
Gisterenavond gemaakt samen met een varkenshaasje gewikkeldd in spek; bedankt voor de tip
Hi Walter,
graag gedaan, en ik hoop dat het gesmaakt heeft! :-)
yess dit recept zocht ik, de aflevering was laatst nog op tv. maar ik dacht dus dat zij die hele pan boullion er gewoon bij mieterde?
Hi Des,
in het boek giet Annebel het er ook meteen bij, maar omschrijft dan ook dat zij dan een 'soepachtige' risotto lekker vind. Daarom heb ik het recept ook aangepast, naar een risotto die wij thuis lekker(der) vinden. Je mag natuurlijk zelf weten wat jij wilt doen.
Succes!