April doe wat hij wil… en ik immers ook.. Dus als het warme voorjaarweer ver te zoeken is, kruip ik het liefst de bank op met een bord dampende risotto… Alsof het een koude herfstdag is.. Deze prachtige gele risotto met saffraan en spinazie geeft mij dan ook spontaan lekkere trek en zin in het voorjaar!
Met dit recept voor risotto met saffraan en spinazie kun je nog volop variëren. Ben je bijvoorbeeld geen liefhebber van spinazie, dan kun je ook bijvoorbeeld asperge stukjes of doperwtjes toevoegen. Het is in ieder geval een heerlijke en complete vegetarische maaltijd. Maar je kunt er nog een stukje zalm met pesto uit de oven bij serveren. Het recept voor deze risotto met saffraan en spinazie is overigens overgenomen uit het kookboek Simple Pleasures van Annabel Langbein. Maar het was zo lekker smullen dat ik hem ook absoluut met jullie moest delen!
(Hoofdgerecht voor 2-3 personen)
Ingrediënten Risotto met saffraan en spinazie:
Bereidingstijd: 10+ 30 minuten.
Bereidingswijze Risotto met saffraan en spinazie:
Buon Appetito!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Ziet er heel lekker uit! Risotto is ook 1 van mijn favoriete gerechten, dus ga deze binnenkort zeker een keer proberen, bedankt!
Dan hoor ik graag wat je er van vond!
Groetjes,
Betty
Gisterenavond gemaakt samen met een varkenshaasje gewikkeldd in spek; bedankt voor de tip
Hi Walter,
graag gedaan, en ik hoop dat het gesmaakt heeft! :-)
yess dit recept zocht ik, de aflevering was laatst nog op tv. maar ik dacht dus dat zij die hele pan boullion er gewoon bij mieterde?
Hi Des,
in het boek giet Annebel het er ook meteen bij, maar omschrijft dan ook dat zij dan een 'soepachtige' risotto lekker vind. Daarom heb ik het recept ook aangepast, naar een risotto die wij thuis lekker(der) vinden. Je mag natuurlijk zelf weten wat jij wilt doen.
Succes!