April doe wat hij wil… en ik immers ook.. Dus als het warme voorjaarweer ver te zoeken is, kruip ik het liefst de bank op met een bord dampende risotto… Alsof het een koude herfstdag is.. Deze prachtige gele risotto met saffraan en spinazie geeft mij dan ook spontaan lekkere trek en zin in het voorjaar!
Met dit recept voor risotto met saffraan en spinazie kun je nog volop variëren. Ben je bijvoorbeeld geen liefhebber van spinazie, dan kun je ook bijvoorbeeld asperge stukjes of doperwtjes toevoegen. Het is in ieder geval een heerlijke en complete vegetarische maaltijd. Maar je kunt er nog een stukje zalm met pesto uit de oven bij serveren. Het recept voor deze risotto met saffraan en spinazie is overigens overgenomen uit het kookboek Simple Pleasures van Annabel Langbein. Maar het was zo lekker smullen dat ik hem ook absoluut met jullie moest delen!
(Hoofdgerecht voor 2-3 personen)
Ingrediënten Risotto met saffraan en spinazie:
Bereidingstijd: 10+ 30 minuten.
Bereidingswijze Risotto met saffraan en spinazie:
Buon Appetito!
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Ziet er heel lekker uit! Risotto is ook 1 van mijn favoriete gerechten, dus ga deze binnenkort zeker een keer proberen, bedankt!
Dan hoor ik graag wat je er van vond!
Groetjes,
Betty
Gisterenavond gemaakt samen met een varkenshaasje gewikkeldd in spek; bedankt voor de tip
Hi Walter,
graag gedaan, en ik hoop dat het gesmaakt heeft! :-)
yess dit recept zocht ik, de aflevering was laatst nog op tv. maar ik dacht dus dat zij die hele pan boullion er gewoon bij mieterde?
Hi Des,
in het boek giet Annebel het er ook meteen bij, maar omschrijft dan ook dat zij dan een 'soepachtige' risotto lekker vind. Daarom heb ik het recept ook aangepast, naar een risotto die wij thuis lekker(der) vinden. Je mag natuurlijk zelf weten wat jij wilt doen.
Succes!