Ik zie dat ik een tweetal fotodagboeken heb overgeslagen… Het zijn dus twee ontzettend drukke maanden geweest, maar vanaf nu wil ik de fotodagboeken weer netjes elke maand gaan bijhouden.

Dan ook maar meteen een goede foto om met de deur in huis te vallen…  In het Fotodagboek van Maart 2015 komt bovenstaand ontbijtje in ieder geval ook voorbij. En de dame in kwestie ook hoor 😉

Verliefd, verloofd en binnenkort getrouwd…

Familie en vrienden slaakten een kreet van opluchting! Dylan heeft mij afgelopen maand (eindelijk) ten huwelijk gevraagd. Sommigen dachten al dat wij afgelopen jaar al stiekem in Las Vegas getrouwd waren, of dat het misschien helemaal nooit meer ging gebeuren… maar niets is minder waar!

Daar zat ie dan, op zijn knieen, in ons mooie nieuw huis. Hoewel we al bezig zijn met kleine voorbereidingen, zal de plechtigheid volgend jaar (Dan pas?!?) gaan plaatsvinden. We houden je in ieder geval op de hoogte!

Eten bij de Saffraan!

Om het heugenlijke feit van onze verloving te vieren gingen wij heerlijk uit eten bij Restaurant De Saffraan in Amersfoort. Dit restaurant probeer ik echt al een paar jaar te boeken tijdens de restaurantweek, maar telkens is deze binnen no-time uitverkocht.

Dit jaar had ik echter geluk en zat ik met Dylan urenlang te genieten van een proeverij van heerlijke gerechten. Een verwennerij voor onze smaakpapillen. Jullie moeten er nog eventjes op wachten, maar de review komt er aan!

Weekendje Amersfoort

Om de hoek van de Saffraan ligt het nieuw Mercure hotel Amersfoort. Doordat het hotel net geopend was, konden wij er voor een prikkie komen overnachten. Die fikse geldbesparing hebben we de volgende ochtend natuurlijk weer in eten geinvesteerd: Ik wilde altijd al eens roomservice uitproberen.. en gewoon lekker in bed ontbijten (want dat mag thuis nooit…)

Zelf hadden we stiekem een fles bubbels meegesmokkeld in de weekendtas. Dus die twee jus d’orange werden al snel omgedoopt tot Mimosa’s.  Daarna lekker met zijn tweetjes een dagje wezen slenteren door Amersfoort. Wat een prachtige binnenstad met historische panden! En leuke winkels niet te vergeten! Smiddags uiteraard weer wezen eten en koffie leuten bij Coffee Corazon. Jammer genoeg is het weekend maar twee dagen lang…

Grote voorjaarschoonmaak

Begin maart was tevens de uitgelezen mogelijk om groene vingers te gaan kweken. Onze nieuwe tuin kon eenvoudig voor een oerwoud aangezien worden, omdat er simpelweg maanden niets in is gebeurd. Maar met de eerste paar zonnestralen in deze maand, kon ik het niet laten om de mouwen op te stropen. Dorre planten werden er uit geschept, boompjes werden gesnoeid en tussendoor werd er weer wat nieuws geplant.

We zijn pas halverwege hoor, maar Dylan en pappa hebben tussendoor ook nog een nieuwe schutting geplaatst en zodoende is de tuin al een heel stuk opgeknapt. Laten we hopen dat het weer de komende weken weer beter wordt, zodat ik het karwei kan gaan afmaken.

Boeklancering Uit Paulines Keuken in Par Hasard

Deze maand bracht ik tevens een bezoek aan een chique frietzaak in Amsterdam.  Bij ‘ Frites uit Zuyd’ (in de Pijp) haal je de heerlijkste handgesneden frieten, huisgemaakte mayonaise, bitterballen en flamkuchen.

En in het aanverwante Par Hasard was tevens de boeklancering van foodblogster Pauline Weuring. Zij runt zelf een zeer succesvolle blog genaam ‘ Uit Paulines Keuken’ en met de komst van het gelijknamige ‘Uit Paulines Keuken’ kookboek  heeft deze vriendelijke jonge dame weer een topprestatie neergezet. Pauline is zo’n leuke meid, die ondanks haar successen nog lekker gewoon is gebleven. En met haar eigen kookboek laat ze zien dat goed, lekker en gezond eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Beers & Barrels in Utrecht

Als je zin hebt in een hamburger, dan kun je maar beter gewoon toegeven aan die trek. Ik zou deze maand met wat foodievriendinnen een hamburger tour door Utrecht gaan houden, maar die werd door de heersende griepjes helaas afgezegd.

Maar ondertussen zat ik nog steeds met die drang naar hamburgers in mijn hoofd. Dus besloten Dylan en ik vast een voorsprongetje te gaan maken op de tour en gingen burgers eten bij het nieuwe geopende restaurant:  Beers & Barrels aan de Oude Gracht.  Uiteraard komt deze review binnenkort ook online!

Kidsproof Girlsnight

En tot slot… Ik ben zelf niet zwanger hoor, maar in mijn vriendenkring bevinden zich wel dames met dikke buikjes! Op veler verzoek wil ik toch even een kidsproof tiramisu onder de aandacht brengen. Ik maakte deze afgelopen weekend ook voor mijn meiden:  zonder alcohol en geen rauwe eieren toegevoegd.

Volg hiervoor simpelweg het recept voor ‘ Pepernoten- Tiramisu‘ , maar vervang de pepernoten door 100 gram lange vingers.  Ik deed het recept x2 en vulde er bovenstaande glazen schaal mee. Een toppertje om deze maand mee af te sluiten en om intussen je vingers bij af te likken…

Ik hoop dat jullie ook een leuke maand hebben gehad. Laten we hopen dat April een stukje warmer wordt, want ik wil graag terrasjes gaan pakken! Hebben jullie daar ook zin in?

 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago