Deze vegetarische rijst met romige cashewnotensaus is weer een heerlijke invulling van de Meatless Monday. Een lekker gezond gerechtje, bomvol groenten en andere gezonde voedingsstoffen.
Door het gebruik van Indiase kruiden maak je een smaakvol vegetarisch gerecht, dat echt heerlijk van smaak is. Bij Betty’s Kitchen zijn we natuurlijk niet voor niets dol op de Internationale keukens en deze alternatieve rijst met romige cashewnotensaus mag dan ook niet ontbreken. Dit gerecht bevat alle voedingsstoffen voor een vegetarische maaltijd, het is dus niet nodig om vlees toe te voegen. Mocht je dit toch graag willen of lekker vinden past kipfilet er goed bij. Let op: je moet de cashewnoten minimaal 3 uur laten wellen van tevoren. Hou hier rekening mee bij je bereidingstijd!
Ik volg af en toe kookworkshops en lang geleden was dat een Indiase kookworkshop. Er stond toen onder andere Kip Korma op het menu, waarvoor ook cashewnotensaus werd gebruikt. Hartstikke lekker werd dat, maar wat me een beetje tegenstond was de tijd die het vraagt om een goede Indiase curry te maken. Dat heb ik dus meestal niet na een dag werken, en ik denk velen met mij. Ik zocht dus naar een makkelijkere en vegetarische variant, dus ik ben de keuken ingedoken en behoorlijk tevreden met deze versie. Ook lekker is deze kikkererwten curry met aardappel. Of ga voor de Indiase klassiker Aloo Gobi met bloemkool! Check hier nog veel meer lekkere recepten en curry’s uit de Indiase keuken.
PrintBenodigdheden:
Geniet ervan!
Liefs, Nanda
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…