Ben je op zoek naar een lekker bijgerecht met radijsjes? Dan moet je absoluut eens deze radijsjes met yoghurt en dukkah maken. Het is te serveren als een soort dip voor met brood of deegwaren, maar heeft bovenal een heerlijke mediterrane smaak en is lekker voedzaam.
Je zou er misschien niet zo snel aan denken maar radijs en yoghurt gaan heel goed samen. Radijsjes hebben best een uitgesproken (lees pittige) smaak, maar die komt heel goed in balans met een schepje yoghurt. Zeker als hier zout, citroen en krokante nootjes en specerijen aan toegevoegd wordt. Zo kwam ik ook op het idee om deze romige radijsjes met yoghurt en dukkah als bijgerecht te maken of zelfs te serveren als ‘mezze’ borrelhapje. Lekker met wat platbrood, of serveer met couscous of rijst.
Dit is een typische smaakmaker uit het Midden-Oosten. Dukka, of dukkah ook wel Duqqa of du’ah is een mengsel van kruiden, noten en specerijen. Het wordt veelal met een vijzel samen gestampt en je strooit het als een soort krokante en smaakvolle topping over je dips, zoals deze radijsjes met yoghurt. Maar ook voor over groenten, een salade etc. Je komt dukkah dan ook veelal tegen in de Egyptische keuken, maar ook de Marokkaanse en Levantijnse keuken. Elke dukkah proeft weer anders want je kunt je voorstellen dat er inmiddels 1001 smaken combinaties te maken zijn. Dukkah kun je overigens gewoon vinden in het specerijenschap van de supermarkt.
Deze radijsjes met yoghurt en dukkah zijn een heerlijk bijgerecht voor bijv. de barbecue, een tafel voor ‘mezze’ borrelhapjes of als lunch met (plat)brood of pita. Lekker met dille, citroen, knoflook en een lekkere krokante dukkah topping.
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah. Eet smakelijk alvast!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…