Het is weer rabarbertijd! Deze vrolijke roze stengel ligt bij de groenteboer van medio april tot en met juli. Dus geniet er lekker van en ga bijvoorbeeld zelf rabarber jam maken!
Rabarber is een fris zure groente, die heerlijk is in taarten en gebak. Je kunt hier heel veel verschillende rabarber recepten terugvinden. Maar je kunt ook een heerlijke rabarber jam mee maken. Ik doe hier bijvoorbeeld een lepel van over de havermout of door mijn yoghurt ontbijtje. Maar schroom ook niet om gewoon op een beschuitje met roomboter te smeren. Normaal gesproken gebruik je gelijke delen fruit en suiker in een jam recept (1:1). Ik heb er voor gekozen om iets minder suiker toe te voegen, en deze te vervangen door de specerijen voor een lekkere twist.
Ook als is het nu het seizoen van de rabarber, je kunt natuurlijk nog veel meer lekkere jams maken! Wat dacht je van bijvoorbeeld een blauwe bessen jam met kaneel? Of een frisse frambozenjam met munt. Maar deze bramen jam met steranijs is ook een aanrader!
Het is weer rabarbertijd! Deze vrolijke roze stengel ligt bij de groenteboer van medio april tot en met juli. Dus geniet er lekker van en ga bijvoorbeeld zelf rabarber jam maken!
Veel plezier,
Groetjes, Betty
Als er een recept is dat heel lang op mijn to do lijst stond, dan…
Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
View Comments
Goedemiddag, heb je voor de basis hoeveelheid in dit recept (1x) 2 potten van ongeveer 200 gr nodig?
Groeten, Paula
Hi Paula,
ik kon het recept in 2 standaard jampotjes kwijt (ca 350 ml per stuk)
Ben t nu voor het eerst aan t maken met rabarber van eigen tuin Ben benieuwd of t zoet genoeg is. Normaal is het 1:1 suiker toch?
Hi Anne,
dat klopt. De standaard verhouding is 1:1.