Het is weer rabarbertijd! Deze vrolijke roze stengel ligt bij de groenteboer van medio april tot en met juli. Dus geniet er lekker van en ga bijvoorbeeld zelf rabarber jam maken!
Rabarber is een fris zure groente, die heerlijk is in taarten en gebak. Je kunt hier heel veel verschillende rabarber recepten terugvinden. Maar je kunt ook een heerlijke rabarber jam mee maken. Ik doe hier bijvoorbeeld een lepel van over de havermout of door mijn yoghurt ontbijtje. Maar schroom ook niet om gewoon op een beschuitje met roomboter te smeren. Normaal gesproken gebruik je gelijke delen fruit en suiker in een jam recept (1:1). Ik heb er voor gekozen om iets minder suiker toe te voegen, en deze te vervangen door de specerijen voor een lekkere twist.
Ook als is het nu het seizoen van de rabarber, je kunt natuurlijk nog veel meer lekkere jams maken! Wat dacht je van bijvoorbeeld een blauwe bessen jam met kaneel? Of een frisse frambozenjam met munt. Maar deze bramen jam met steranijs is ook een aanrader!
Het is weer rabarbertijd! Deze vrolijke roze stengel ligt bij de groenteboer van medio april tot en met juli. Dus geniet er lekker van en ga bijvoorbeeld zelf rabarber jam maken!
Veel plezier,
Groetjes, Betty
"Anything from the trolley?" " Two pumpkin pasties please.". Fans van de Harry Potter boeken…
Ik waarschuw je alvast: het MeatlessMonday recept van vandaag is gevaarlijk lekker! Want pasta wordt vaak…
Het is het seizoen van de pompoen en dat mogen we weten en proeven! Dit…
Heb jij ook last van wintertenen, een loopneus of kun je niet meer opwarmen tijdens…
Vandaag begint Oktober, DE maand die bekend staat om de feestdag Halloween! Om een beetje…
De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor een vegetarische maaltijd! Je kunt je wraps…
View Comments
Goedemiddag, heb je voor de basis hoeveelheid in dit recept (1x) 2 potten van ongeveer 200 gr nodig?
Groeten, Paula
Hi Paula,
ik kon het recept in 2 standaard jampotjes kwijt (ca 350 ml per stuk)
Ben t nu voor het eerst aan t maken met rabarber van eigen tuin Ben benieuwd of t zoet genoeg is. Normaal is het 1:1 suiker toch?
Hi Anne,
dat klopt. De standaard verhouding is 1:1.