Quesadillas met paprika en mais

Tijdens de Mexicaanse week mogen deze vegetarische Quesadillas met paprika en mais niet ontbreken. Het is een ideale snack of voorafje op jouw Mexicaanse dinner party. En ze zijn ook nog eens super makkelijk te bereiden. 

Quesadilla’s zijn kortgezegd gebakken tortillawraps met vulling. Je kunt ze zelfs een beetje te vergelijken met een dubbelgevouwen pizza Calzone. Hoofdingrediënt is geraspte kaas en voor de rest mag je de fantasie de vrije loop laten gaan.  Mijn vegetarische interpretatie werden in ieder geval deze quesadillas met paprika en mais. Twee ingredienten die dikwijls voorbij komen in de Mexicaanse keuken.

Mijn advies is: zorg voor zachte en beetgare groente of vlees, en bak het desnoods even voor in een koekenpan. Dit heeft te maken met de korte baktijd van de quesadilla’s en de kans is dan groot dat je (harde) groente of vlees nog niet gaar is.

Je kunt er eventueel een beetje crème fraîche of guacamole bij serveren. Quesadilla’s lenen zich ook goed voor een feestje, borrel of tussendoortje, en ze zijn ook lekker voor onderweg, want koud zijn ze nog prima te eten.

Recept voor quesadillas met paprika en mais:

(voorgerecht voor 4 quesadillas – 8-12 stuks)

Ingrediënten:

  • 1 rode paprika,
  • 1 middelgrote ui,
  • scheutje olijfolie,
  • 1 klein blikje mais (ca. 200 gram),
  • 4 tortillawraps,
  • 150 gram geraspte kaas.

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

  1. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Laat de mais uitlekken in een vergiet. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paprika en ui zacht. Schep uit de pan en zet apart.
  2. Veeg de koekenpan schoon met een keukenpapiertje en verhit opnieuw, maar nu op middelhoog vuur. Voor de volgende stappen svp geen olie gebruiken!
  3. Bevochtig de tortilla pannenkoek aan één kant, en leg deze kant in de koekenpan.
  4. Verdeel op de helft van de ‘droge kant’  van de wrap:   1/4 van de paprika-ui mix en 1/4 van de mais. Strooi hier 1/4  van de geraspte kaas over heen en vouw de lege helft over het beleg heen. (Je vouwt nu als het ware de tortilla dicht). Druk de bovenkant goed aan met een spatel, en bak minstens 1 minuut aan deze zijde. Draai de tortilla om, en bak deze ook aan de andere zijde.
  5. Snijd met een pizzaroller de quesadillas met paprika en mais in 2-3 punten en serveer deze op een plat een bord met een beetje zure room. Bak de overige 3 quesadillas met paprika en mais op dezelfde wijze

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 53 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 dagen ago

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

3 dagen ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

4 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

5 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

6 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago