Geloof mij maar als ik zeg dat je deze pizza met pompoen, feta en appel komende periode iedere Meatless Monday wel op tafel wilt hebben staan. De combinatie van kruidige pompoen met appel en is echt heerlijk, vooral gecombineerd met de crunchy hazelnoten en pijnboompitten.
De pompoen en appel zijn natuurlijk twee echte herfstproducten.
Het beste seizoen voor lokale en voordelige pompoen is het najaar, dus maak hier vooral nog even gebruik van. Pompoen is overigens ook heel gezond. De groente zit vol vezels, en vitamines en mineralen die je weerstand versterken. En dat hebben we allemaal wel nodig deze periode! Maar het najaar is natuurlijk ook de tijd van het jaar om recepten met appels te maken. Zelfs in hartige gerechten geven ze een heerlijke lichte zoetzure twist. Het najaar is dan ook de tijd om te genieten van deze fusion pizza met pompoen, feta en appels, maar wacht dacht je bijvoorbeeld ook van een Hete Bliksem stamppot met appels?
Variatieip: onderstaand recept voor pizza met pompoen, feta en appel is ook heel eenvoudig met een (rol koelvers) Flammkuchen deeg te maken. De bodem wordt dan iets knapperiger.
Overigens niet heel onbelangrijk: met dit kleurrijke, vegetarische gerecht heb je je portie groenten wel weer binnen. Pizza hoeft namelijk echt niet altijd ongezond te zijn. Omdat pizza één van mijn favoriete gerechten is, experimenteer ik regelmatig in mijn keuken om tot gezondere, vegetarische variaties te komen. Mijn favorieten zijn toch wel deze pizza met pompoen, feta en appel. Maar ook Turks pizzabrood met geitenkaasbrie en notenpesto. Daarnaast is deze Pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas of deze Tortizza met artisjok en rode ui een aanrader.
PrintEet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze typische herfst pizza met pompoen, feta en appel wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…