Kunnen jouw Mediterrane, Balkan en Turkse gerechten wel een beetje pit gebruiken? Maak er dan dee Pittige peper pasta van rode punt paprika en rode pepers bij. Het is een heel bekende smaakmaker in de Turkse keuken en eentje die verslavend werkt op brood, voor bij vlees en meer.
Deze pittige peper pasta moet je niet te verwarren met harissa – dat is een scherpe chilipasta van verse rode pepers met kruiden en specerijen. Maar deze Biber Salcasi is simpelweg een dip van geroosterde rode puntpaprika’s met voor de pittige smaak wat rode pepers er doorheen. Het is een heel bekende dip en smaakmaker en je kunt het lekker lang op voorraad houden en van genieten. Niet alleen heerlijk als bijgerecht bij gegrild vlees, maar ook voor op je boterham met kaas of vleeswaren. De krachtige smaakexplosie van gegrilde paprika’s zijn ook heel lekker om te verwerken in soepen, sauzen en meer.
Deze pittige rode peper pasta doet ons vaak een beetje denken aan het hemelse goedje ‘Ajvar’ uit de Balkan regio. De pasta is in ieder geval eerlijk om te serveren bij kaas, zoals de Turkse Lor of een andere kruimelige (schapen) kaas. Feta kan en mag natuurlijk ook. Of ga eens voor uitgehangen yoghurt – ook wel Labneh genoemd. Haal een heerlijk ‘Turks brood’ in huis of ga zelfs aan de slag met bijvoorbeeld deze Lavash platbroden bakken. Maak er een lekkere Turkse mezze van een zet er kleine schaaltjes met olijven, tahin-borrelboter en falafel balletjes bij. Enjoy!
Deze pittige peper pasta moet je niet te verwarren met harissa – dat is een scherpe chilipasta van verse rode pepers met kruiden en specerijen. Maar deze Biber Salcasi is simpelweg een dip van geroosterde rode puntpaprika’s met voor de pittige smaak wat rode pepers er doorheen. Het is een heel bekende dip en smaakmaker en je kunt het lekker lang op voorraad houden en van genieten.
Extra:
Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze pittige peper pasta.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…