Ik waarschuw je alvast: het #MeatlessMonday recept van vandaag is gevaarlijk lekker! Want pasta wordt vaak al gezien als ware comfort food, maar ik heb er nu een pasta met vier kazen en tomatensaus van gemaakt! Ja dat lees je goed: 4 soorten kaas dus! Als pasta en kaasliefhebber moet je dit recept echt eens proberen!
Voor de vierkazen pastasaus heb ik gebruik gemaakt van 2 harde kazen: volksliefhebber nummer 1 is natuurlijk Parmigiano Reggiano (=Parmezaanse kaas), maar ook de licht pittige Pecorino schapenkaas. Daarnaast voeg je ook 2 romige, smeuïge kazen toe: de welbekende wat zoete Mascarpone en en de pittige blauwschimmelkaas Gorgonzola. Je kunt hier natuurlijk nog volop mee variëren, want stel je houdt niet van blauwschimmelkaas, dan kun je een zachte geitenkaas, ricotta of zelfs mozzarella gebruiken. Laat dit recept voor pasta met vier kazen en tomatensaus je in ieder geval heerlijk smaken!
TIP: Je kunt bij een kaaswinkel de juiste hoeveelheden kaas laten afsnijden zodat je niet met te veel kaas blijft zitten en je kunt ze dan ook alvast laten raspen!
Deze pasta met vier kazen is best machtig dus door al die kazen. Ik had er daarnaast ook volkoren penne pasta bij geserveerd voor extra vezels en goede verzadiging. Dankzij de groenten in de saus is het in principe voldoende als diner, maar je kunt er ook altijd nog een lichte salade of groente bijgerecht bij serveren, als je dat wilt. Check daarnaast ook zeker een van deze pasta recepten met lekker veel kaas: Betty heeft eerder een recept gepost voor pasta met drie kazen en salie. Deze heeft dan een witte saus in plaats van een rode saus. En deze vegetarische ravioli met witlof en ricotta kaas is ook een aanrader!
Dit geweldige pasta recept is er eentje zonder vlees, maar met maar liefst 4 soorten kaas! Mamma Mia! Een tikkeltje zoet van smaak door de wortel, tomaat en paprika saus, en dan afgewisseld met 4 romige en zoute kazen met pit. Deze Pasta met vier kazen en tomatensaus is verrukkelijk!
Voor de vierkazen:
(deze combinatie of een variatie met andere kazen in hetzelfde gewicht kan ook.)
Extra:
Eet smakelijk!
*Je kunt losse mascarpone en gorgonzola ook vervangen door totaal 120 gram voorverpakte Gormas of Magor. Dat is een gelaagde kaas van beiden en kun je vaak als 125 gram voorverpakt kopen. Dit maak je dus in principe bijna helemaal op voor dit recept en dat scheelt wellicht met de hoeveelheid open verpakkingen die je dan in je koeling hebt liggen en dient op te maken.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor pasta met vier kazen en tomatensaus. Yummmmm!
Het is vrijdag en dan zetten wij graag een stukje vis op het menu! Blaas…
Een homemade kippensoep maken is altijd lekker! Zeker in deze tijd van het jaar dat…
Ben jij ook dol op de Franse madeleine? Deze kleine cakejes in schelp vorm zijn…
Vier de koude, winterse dagen met deze vegetarische spruitjessoep met kastanjechampignons. Je zet hem niet…
Winterse gerechten staan veelal bekend als pure comfortfood! Van gestoofd vlees, dikke sauzen, romige purees'…
Het zal je zeker niet ontgaan zijn, maar binnenkort is het Valentijnsdag! Speciaal voor de…