De Paasdagen komen er al weer aan! Dus dat betekent voor ons altijd lekker genieten met de families. Dus het leek mij leuk om speciaal voor de gelegenheid een Paascake met banaan en chocolade te maken.
Van (over)rijpe bananen maak ik dikwijls bananabread. Dus toen ik weer een flinke vooraad bananen moest opmaken, ontstond het idee voor het maken van een bananencake. En met het oog op Pasen zou ik deze wel even versieren met een mooie roomlaag, chocolade eieren. Oh ja en dan afmaken met karamel. Hahaha, zo zie je maar, soms komt de inspiratie voor lekkere recepten ook gewoon uit de lucht vallen. Maar deze paascake met banaan is in ieder geval zeker een geslaagd uitprobeersel. Je vind hier nog meer lekkere cake recepten en How-to Cakebeslag maken, zodat je zelf ook aan de slag kunt gaan met een ander feestelijk cake recept..
Wil je nog meer lekkers om uit te kiezen voor Pasen? Maak dan bijvoorbeeld ook deze hartige en zoete filodeegtaartjes voor de paasbrunch. Verras je gasten met een paasborrel en maak deze fantastische Scotsch Eggs. De allerkleinsten kunnen lekker aan tafel zelf gevulde chocolade eieren gaan maken. Je vind hier in ieder geval nog veel meer lekkere Taart recepten voor Pasen. Heel veel bakplezier in ieder geval!
Zet tijdens pasen een feestelijke taart op het menu! Deze chocolade cake met banaan wordt afgetopt met een roomlaag, chocolade eieren en karamel! Dat is een waar feestje voor tijdens Pasen
(* gebruik anders 300 gram gewone bloem, vermengd met 3 theelepels bakpoeder)
Voor de topping:
Extra:
Eet smakelijk en fijne paasdagen!
Groetjes, Betty
Bewaartip: een volledig gedecoreerde paascake blijft zeker een dag goed in de koelkast. Je kunt de cakebodem zelfs tot 3 dagen van tevoren bereiden en alleen nog even decoreren tijdens pasen. Deze kun je ook afgedekt op het aanrecht bewaren, ipv in de koeling. Ook handig als je Pasen bij familie viert ipv thuis. Neem dan bijvoorbeeld de cakebodem, het opgeklopte mascarpone mengsel en eventueel de paaseitjes mee. Een schepje suiker en water voor de karamel heeft iedereen wel in huis.
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
ziet er zalig lekker uit
Dank je wel!
Super! En heel lekker! Iedereen is zeer verrast. Zeker gaan maken deze!