Havermout ontbijtjes zijn nog steeds hartstikke hot! Maar nu met deze zomerse temperaturen gaat mijn persoonlijke voorkeur meer uit naar koele ontbijtjes! Deze overnight Chia-Oats bieden dan ook uitkomst en maken een mooi vrolijk gekleurd ontbijt!
De naam zegt het al een beetje: dit is een recept dat zich gedurende de nacht ontwikkeld. De havermout ‘oats’ laat ik lekker een nachtje in (plantaardige) melk weken, dan krijg je een beetje hetzelfde effect als koken. Ik voeg er nog lekker chiazaad aan toe voor de omega 3 vetten en dan zuigen dit samen zich helemaal vol met de melk en wordt vanzelf een beetje papperig. Dat prachtige groene kleurtje verkrijg je door wat groene spirulina toe te voegen. Top de overnight chia-oats af met een laagje yoghurt voor extra eiwitten, kiwi en kersen en je hebt een prima basis voor een drukke werkdag!
Deze Overnight Chia-Oats zijn niet het enige ontbijtrecept dat ik in de koelkast bereid. Maak namelijk ook eens deze Overnight Oats met cacao. Maar ook deze overnight oats met gojibessen maken een heerlijk koel zomers ontbijtje van. Ook lekker: deze (warme) havermoutpap met blauwe spirulina! En als je fan bent van die omega 3 rijke chiazaadjes dan moet je ook eens deze chiazaad pudding met blauwe bessen proberen. Voor de liefhebbers kun je zelfs een groot glas met dit laagjes ontbijt bouwen van chiazaad, yoghurt en fruit! Dat wordt allemaal nog eens gezond genieten op de vroege morgen!
Deze Overnight Chia-Oats met spirulina staat garant voor een kleurrijk en gezond ontbijt. De geweekte havervlokken en chiazaadjes bevatten lekker veel vezels en omega 3 vetzuren. Samen met de spirulina, kiwi en kersen geef je je lichaam een lekkere oppepper op de vroege ochtend!
Topping:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een deze overnight chia-oats wilt gaan maken.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…