Ben jij liefhebber van Oreo Cookies? Dan moet je ook eens deze Oreo Cake Balls maken! Een ware traktatie of eigenlijk een soort cake pop van zachte oreo koekjes met een laagje pure chocolade er omheen.

Zelf Oreo Cake balls maken

Deze dame maakt graag zelf overheerlijke versnaperingen voor bij de koffie of thee. En chocolade is altijd mijn grootste favoriete geweest. Dus toen ik op het internet zag dat je heel eenvoudig ronde balletjes of bonbons kunt maken door Oreo koekjes te mengen met roomkaas ontstond daar het idee voor deze zelfgemaakte Oreo cake balls! Prik ze desnoods op en stokje om ook echt als cake pops te serveren. En omhult in een dik jasje chocolade en afgetopt met nog meer Oreo. Beter dan dit gaat het niet worden!

Nog meer recepten met Oreo Cookies

Deze dame is dol op Oreo Cookies en helaas neemt mijn dochter deze gewoonte van een oreo koekjes bij de thee ook over. Zo moeder zo dochter. Maar naast dit recept voor Oreo Cake Balls heb ik nog meer recepten met dit begeerlijke koekje gemaakt. Check bijvoorbeeld deze decadente croissants met Oreo en chocolade! Daar wil je elk weekend wel mee ontbijten! Maar iets zegt me dat je deze Oreo Brownies ook niet zult kunnen weerstaan! Tijdens Halloween maak ik ook regelmatig deze Oreo-chocolade kerkhofjes als dessert en die zijn om van te smullen!



Print

Recept: Oreo Cake Balls

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze Oreo Cake Balls maak je met slechts een paar ingredienten. Het zijn haast bonbons te noemen of zelf cake pops met oreo cookies en lekker veel chocolade! Een mooie traktatie om uit de delen, of lekker voor bij de koffie of thee. Je weet er vast wel raad mee 🙂

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 1 uur koelen
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 rollen Oreo Original cookies (ca 154 gr per rol)
  • 80 gram stevige roomkaas, bijv. MonChou
  • 125 gram pure chocolade
  • 125 gram melk chocolade

Extra:

Instructions

  1. Stop de Oreo koekjes in de foodprocessor maar houd 2 koekjes achterwege. Pulseer de machine zo’n 10x om alvast de koekjes voor een deel te vermalen.
  2. Voeg de roomkaas toe en laat de machine draaien tot je een plakkerige deegbal hebt.
  3. Was je handen, droog goed af en vorm 16 balletjes van het deeg. Leg op een bord en plaats even in de koelkast.
  4. Ondertussen verwarm je een kleine (au-bain Maria) pannetje met 100 gram pure en 100 gram melk chocolade. Als je een inductiepannetje gebruikt kun je deze gerust op stand 1 laten staan om de chocolade te smelten. Roer de chocolade goed door, zet het vuur uit, en voeg de overige 25 gram pure en 25 gram melk chocolade toe. Roer goed door en laat smelten in de warme chocolade.  Dit brengt ook meteen de temperatuur omlaag en zorgt ervoor dat de chocolade weer iets dikker wordt.
  5. Haal vervolgens, een voor een, de oreo balletjes met een vorkje (of tandstokertje) door de gesmolten chocolade. Tik met het vorkje zachtjes tegen de binnenrand van de pan om overtollig chocolade af te laten druipen en in de pan achter te laten. Leg de Oreo balletjes op bakpapier en laat iets opdrogen.
  6. Zodra je alle ballen gedaan hebt, breek de overige twee oreo koekjes in stukjes en bestrooi hier de Oreo cake balls mee. Zet vervolgens  1 uur in de koelkast om de chocolade uit te laten harden.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: overige Oreo Cake Balls bewaar je in de koelkast op een bord. Dan zijn ze gerust nog een paar dagen houdbaar. Let op, er kunnen wel kleine vochtdruppeltjes op de chocolade vormen als je ze hierna uit de koelkast haalt maar dat is niet erg.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze oreo cake balls wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago