Ontbijt Recepten

Ontbijtmuffins met banaan en chocolade

Muffins als ontbijt? Kan prima! Deze mama zet ze in het weekend wel vaker op tafel, tot grote vreugde van de kleine meid. Maar door er een ‘gezonde’ variant van te maken, zoals havermout ontbijtmuffins met banaan, dan is het ook nog een voedzaam ontbijt!

Gezondere ontbijtmuffins met banaan maken

Vandaag komt er helaas geen kookvideo online. Want het is deze week gewoonweg te druk geweest met alle verbouwperikelen en verhuisjes door naar het nieuwe kantoor. Wel vind ik dat jullie feestelijk het weekend in moeten gaan, dus vieren we dat met een recept voor ontbijtmuffins met banaan en chocolade. Zie het een beetje als mini bananabreads die je ook simpelweg als tussendoortje mag eten hoor! Check hier overigens onze bananen brood recepten op een rijtje!

Nog meer gezonde ontbijtmuffins

Maak je liever gezonde ontbijtmuffins zonder banaan? Maak bijvoorbeeld dan eens deze ontbijt muffins met blauwe bessen en amandelen. Dat is een favoriet van de Mr. en kan ik niet vaak genoeg op tafel zetten. Maar deze gezonde ontbijtmuffins met appel en rozijnen zijn zeker ook een aanrader! Check hier nog veel meer gezonde ontbijt recepten met havermout!


Print

Recept: Ontbijtmuffins met banaan en chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze gezonde ontbijt muffins bevatten havermout en worden gezoet met rijpe bananen. Serveer een paar van deze ontbijtmuffins met banaan en chocolade voor het ontbijt, voor bij de koffie of gewoonweg als gezond tussendoortje.

Ingredients

Scale
  • 3 eieren,
  • 2 bananen,
  • 1 eetlepel agavesiroop (of honing),
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 100 ml plantaardige melk,
  • 150 gram havermout,
  • 30 gram kokosmeel,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie,
  • handje chocoladedruppels.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Verdeel 12 muffinvormpjes over een muffin ovenschaal.
  2. Stop de eieren, bananen, agavesiroop, vanille en melk in een blender (of foodprocessor) en meng door elkaar. Laat de machine gerust een minuut draaien tot het in volume verdubbeld is. Voeg de havermout, kokosmeel en bakpoeder toe en laat draaien (en pulseer tussendoor) tot alle klontjes er uit zijn.
  3. Roer tot slot de gesmolten kokosolie en chocolade druppels erdoor. Schenk het beslag in de muffinvormpjes, vul ze tot deze ongeveer 3/4 vol zitten. Dit werkt het beste met behulp van een ijsscoop.
  4. De gezonde ontbijtmuffins met banaan kun je aan de bovenkant nog aftoppen met 1-2 extra chocoladedruppels en schuif daarna de bakvorm de oven in. Haal na 25 minuten uit de oven en laat daarna nog 5 minuten in de vorm afkoelen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze ontbijtmuffins met banaan wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago