Onze kids zijn dol op muffins voor het ontbijt! Deze gezonde(re) ontbijt muffins met appel en havermout zijn hier grote favoriet! En eigenlijk zijn ze nog best verantwoord ook 🙂 Glutenvrij, boordevol eiwitten en zonder geraffineerde suikers! Hoeveel schuif jij er straks de oven in?
Van havermout recepten krijgen wij bij Betty’s Kitchen maar geen genoegen! Van pap, tot (zoete) baksels met havermout in de hoofdrol. Deze havermout ontbijt muffins waren de ontdekking van het afgelopen jaar en heb al heel veel leuke reacties ontvangen op de eerdere posts voor ontbijtmuffins met blauwe bessen, maar ook deze ontbijt muffins met banaan en chocolade. Als derde variatie bedacht ik dan ook nu deze ‘appeltaart’ variatie en maakte dus ook ontbijt muffins met appel en rozijnen. Uiteraard zijn ook deze om gezond(er) van te smullen!
Havermout is van nature glutenvrij en is een heerlijke meelsoort voor de meest gevoelige buikjes (zoals die van mij). Het zorgt voor een goede start van de dag en houd gedurende de dag je suikerspiegel een beetje in toom. Gelukkig vind je hier op de site nog veel meer ontbijt recepten met havermout om van te genieten! Zo kun je naast onderstaand recept voor ontbijt muffins met appel dus elke dag nog veel meer lekkers op tafel zetten. Geniet er van!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Deze ontbijt muffins met appel zet je in een handomdraai op tafel, Met havermout, amandelmeel en lekker veel stukjes appel. De muffins worden gezoet met rozijnen en zijn een verantwoorde keuze om de dag mee te beginnen.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze ontbijt muffins met appel wilt gaan maken!
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…
View Comments
Net klaar met bakken en proeven. Echt heerlijk 👌🏼
Bedankt voor het delen van je recepten😊
Superleuk om te horen! Geniet er heerlijk van!
Kun je zo ook koud eten? (Meenemen naar school 😊)
uiteraard! wij eten wat over is ook vaak later op de dag bij de koffie of de dag erna!
Lekker van genieten dus!
Kan je de amandelmeel ook vervangen door havermeel?
Hi Angela, dat kan zeker, maar dan mis je wel de vetten van de amandelen. Voeg dan even een halve tl kokosolie oid toe om smeuïger te maken.
of misschien vindt je het zonder ook al prima :-D
Hoelang kan je deze muffins bewaren? Kan je ze bijvoorbeeld maken voor de hele week door ze in te vriezen en hoelang kan dat dan?
Hi judith,
als je ze dezelfde dag niet opeet dan zou ik de in een luchtdicht zakje of bakje invriezen. max 2 maanden