Lunch recepten

Omelet met postelein en kastanjechampignons

Vandaag heb ik een lekker lunchrecept gemaakt van omelet met postelein en kastanjechampignons. Winterpostelein is een echte seizoensgroente, maar vaak wordt deze ‘vergeten’. Maar deze omelet met postelijn en kastanjechampignons is een frisse en verrassende combinatie: weer eens wat anders dan een standaard omelet met kaas. En je pikt zo tijdens de lunch meteen weer wat groenten en vitamientjes mee!

Postelein is een seizoensgroente

In de supermarkt kwam ik postelein tegen, dus ik nam meteen een zakje mee. Deze winterse groente is namelijk niet altijd overal even goed te vinden.  Maar winterpostelein is ontzettend gezond: bomvol vitamine C en mineralen als magnesium, ijzer en calcium. Goed voor je winterweerstand dus! Je kunt postelein ook verwerken in bijvoorbeeld een stamppot, soep of salade. Ik maakte er dus deze omelet mee, maar ik heb ook wat extra meegenomen waar ik een heerlijk ander recept voor heb bedacht. Wordt vervolgd dus!

Je kunt deze omelet met postelein ook prima koud eten als je dat lekker vindt. Je kunt dit recept dus ook van tevoren maken, in de koelkast bewaren en de volgende dag meenemen naar je werk voor de lunch.


Print

Recept: Omelet met postelein en kastanjechampignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een lunchrecept gemaakt van omelet met postelein en kastanjechampignons. Winterpostelein is een echte seizoensgroente, maar vaak wordt deze ‘vergeten’. En je pikt zo tijdens de lunch meteen weer wat groenten en vitamientjes mee!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 eieren
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 50 gram postelein
  • 1 teentje knoflook
  • 8 sprietjes bieslook
  • Half (glutenvrij) ciabattabrood
  • 2 el. zuivelspread
  • 25 gram Grana Padano kaas
  • Peper en zout naar smaak
  • Boter en/of olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Heb je verse ciabatta gekocht? Dan hoef je niks te doen. Bij nog af te bakken ciabatta volg je de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de champignons in plakjes en de knoflook heel fijn. Verwarm 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de champignons zo’n 5 minuten op middelhoog vuur samen met de knoflook.
  3. Kluts in een kom de eieren met een garde. Knip de blaadjes van de postelein en voeg deze toe aan de eieren. Je kunt van de postelein de blaadjes en stengels eten, de wortels niet. Knip of snij de bieslook heel fijn en voeg dit ook toe aan de eieren. Voeg een snuf zout en peper toe en roer alles met een lepel door elkaar.
  4. Verwarm 1 el. bakboter en 1 el. olijfolie in een brede koekenpan. Roer ook de champignons en knoflook door de eieren en giet het mengsel vervolgens in de pan. Zorg dat alle ingrediënten evenredig verdeeld zijn over de bodem. Zet het vuur zacht en dek de pan af met een deksel.
  5. Keer na 5 minuten de omelet om in de pan, plaats de deksel terug en bak nog eens 5 minuten op zacht vuur.
  6. Rasp de Grana Padano alvast. Snij de ciabatta doormidden en besmeer met de zuivelspread.
  7. Serveer de omelet met postelein en kastanje champignons op de ciabatta en bestrooi met de Grana Padano en eventueel nog wat peper en zout naar smaak.

Notes

Eet je deze omelet als onderdeel van een keto lifestyle of low carb dieet? Laat het ciabatta brood dan achterwege.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Inderdaad een vergeten groente, ik laat/liet het altijd liggen.Daar mijn weerstand voor de zoveelste keer een knauw heeft gekregen, haalt dit me over de streep.Zodra ik richitng supermarkt ga neem ik het direct mee.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago