(Bron Foto: Beluga Loves You)

Diegenen die mij al langere tijd volgen, weten dat ik grote fan ben van de FoodWeLove Box. Elke maand stelt een bekende chef of foodie een box vol (nieuwe) delicatessen samen, die aan huis wordt geleverd. Special voor de Feestdagen Box wordt er samengewerkt met niemand minder dan Hans van Wolde van het tweesterren  restaurant: Beluga Loves You. Dus ik reisde samen met FoodWeLove af naar Maastricht, om kennis te maken met Hans en om uiteraard te komen proeven in zijn restaurant.

Over Hans van Wolde

In 1997 opende restaurant Beluga zijn deuren in Maastricht. Het restaurant komt in de absolute top terecht en ontvangt maar liefst 2 michelin sterren. Een geweldige prestatie maar die helaas gepaard gaat met een duur en stoffig imago. Afgelopen jaar gooiden Hans van Wolde en zijn ex-vrouw Danielle de Boer daarom het roer helemaal om. Het restaurant moest jonger en hipper, maar met name toegankelijker worden voor een breder publiek. Beluga loves YOU, en dat is immers de klant. Dus de prijzen gingen omlaag, maar gelukkig de kwaliteit van het eten niet. Je zou hem bijna voor gek verklaard hebben, maar Beluga loves you zit nu toch elke avond vol met liefhebbers die maar al te graag komen proeven en genieten op dit niveau. En dat is natuurlijk iets waar elk restaurant naar verlangt.

Om zijn liefde voor lekker eten te delen, heeft Hans van Wolde tevens deze maand een limited edition FoodWeLove Box samengesteld. Wil jij ook deze box ontvangen bestel dan snel via de website van FoodWeLove. (op=op)

Beluga Loves YOU

In een groot, modern pand van glas en steen, maar pittoreske gelegen aan de Maas, vind je het restaurant Beluga Loves You. De inrichting is mooi, rustig en licht, met heerlijke zitplekken en banken die meer weghebben van een lounge. Je zit hier dus ook heerlijk op je gemak met veel ruimte en overzicht. Ik vind dat zelf bijvoorbeeld heel prettig. Voor de ultieme keuken ervaring boek je echter de Chef’s Table, die bijna IN de keuken staat: Front-row seats voor de voorstelling zeg maar. Op vrijdag avond komt er zelfs een heuse DJ om het weekend in te luiden met zijn tunes. Het is dus gewoon een relaxte en hip restaurant met een gevoel van ‘ niets moet’ maar je mag gewoon genieten en met name proeven!

Wij schuiven aan aan de Chef’s table en laten ons verrassen met een 5-gangen lunch menu.

5-gangen lunch bij Beluga Loves You **

Amuse:

Truffelcakeje  met een truffelcracker van gepofte rijst. Tevens kregen wij hierna ook heerlijk zuurdesembrood met amandelboter en olijfolie & zeezout om in te dippen.

1e gang:

Een heerlijk, zacht brioche broodje met zwart oijven-truffel vulling en een cracker met spinazie en bleekselderij chutney.

2e gang:

Red-Star tomaatjes met een mousse van Parmezaanse kaas, cracker van zongedroogde Red-Star tomaat, Parmezaanse kaasstengel en ijskoude parels van basilicum. Dit gerecht is al jaren een Chef’s Special!

3e gang:

Ceviche van zalm met diverse bereidingen van pompoen en caviaar van yoghurt. Heer-lijk!

4e gang:

Filet van varken in een curry saus (heerlijk kruidig!) met appelcompote en rode witlof. Dit werd geserveerd met een biertje uit eigen brouwerij. Met name de combinatie van zout en gekruid vlees met de zoete appel maakt dit gerecht bijzonder lekker.

5e gang:

En als toetje (ja dat mag ook tijdens de lunch!) werd dit prachtige boeket van bergamot-citroengras ijs geserveerd. Samen met een sorbet van framboos, meringue en dulche de leche (in de vorm van een dennenappe, hoe krijg je dat voor elkaar?!) maakt deze gang een waardige afsluiter van de lunch bij Beluga Loves You.

 

  • Dit is een restaurant met maar liefst 2 michelin sterren notering!
  • Heerlijk lichte  en smaakvolle inrichting, de halfronde banken nodigen zeker uit.
  • Prachtig servies, glazen en bestek, bij elke gang is goed nagedacht over de presentatie en om een gerecht goed tot zijn recht te laten komen.
  • Goede bijpassende wijnen of bier van eigen huis.
  • Pittoresque gelegen aan de Maas, ideaal om na afloop nog een lekker stuk te gaan wandelen.
  • Beluga verhuurt ook een herenhuis in de stad, met luxeuze inrichting. Zo kun je ook blijven overnachten na het diner (en na alle wijn). Check de website voor meer aanbevelingen om te overnachten.
  • Voor een goed begin van het weekend staat er een DJ achter de draaitafels.

 

  • Je moet echt een aantal weken/maanden van te voren al reserveren om hier te kunnen dineren. Met name de zaterdag is erg populair. Zondag zijn ze gesloten.
  • Ondanks de verlaagde drempel maakt de prijs dat een avondje uit eten niet voor iedereen is weggelegd. Maar het is wel de moeite om nog even door te sparen.

Review:    Prijs:  € € €   Eten/Drinken: 9    Service: 8    Decor: 8.5   Totaal:  

Beluga Loves You **
Centre Céramique
Plein 1992 – 12,
6221  JP, Maastricht
T: 043 – 321 3364
W: www.rest-beluga.com
En ook al was ik hier op uitnodiging van ‘Beluga Loves You’ en ‘FoodWeLove’ bevat deze post 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago