Voor vandaag heb ik een gezonde, vegetarische naan pizza gemaakt op de Meatless Monday. Beleg de naan pizza met groene groenten, brie en hazelnoot. Een lekker makkelijk gerecht, dat je in een mum van tijd op tafel zet. Ideaal voor na een lange werkdag dus.
Ja hoor, ik heb er weer 1 verzonnen: een gezonde variant van mijn geliefde (maar oh zo slechte) pizza! Ik kom er steeds meer achter hoeveel variaties er eigenlijk te verzinnen zijn op een pizza. Deze naan pizza met groene groenten heeft niet zoveel meer weg van een traditionele Italiaanse pizza met tomaat, maar biedt juist weer een heerlijk, gezond alternatief. Dit is overigens een ideaal gerecht om kliekjes in te verwerken. Heb je nog andere groenten liggen of vind je andere groenten gewoon lekkerder: gebruik die dan vooral als beleg op deze naan pizza.
In dit gerecht stoom ik de groenten vooraf. Daarmee blijven vitaminen en mineralen van de groenten veel beter behouden. Dit kun je doen door een stoomnetje in de pan (met een laagje water) te plaatsen en daar de groenten op te leggen. Heb je nu niet zo’n netje, koop er dan 1;) Het is echt heel handig én gezond… Maar als je er dus geen hebt en niet wilt kopen, kook de groenten dan een paar minuutjes in plaats van te stomen.
Ben je nu geïnspireerd door de naan pizza? Eerder maakte ik ook deze Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette en deze Naanbroodpizza met gegrilde bloemkool en linzen. Beide aanraders! Maar je vindt hier nog veel meer lekkere pizza recepten met een bijzondere bodem of twist!
Deze vegetarische naan pizza bodem, beleg je met groene groenten, brie en hazelnoten. Een lekker mediterraans alternatief op de pizza
Benodigdheden:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…