Taart Recepten

Mini cheesecakes met frambozen hartjes

Morgen is het Valentijnsdag! En hoe beter dan jouw geliefde te verrassen met deze schattige mini cheesecakes met frambozen hartjes.

Als je ze vanavond nog de oven in schuift, dan kunnen ze alvast opstijven, en kunnen jullie morgen samen genieten van deze kleine zoete verwennerij!

Mini cheesecakes voor Valentijnsdag

Dylan en ik doen niet bijzonder veel voor Valentijnsdag. Het is leuk om even stil te staan bij onze relatie en elkaar met iets kleins te verrassen. Maar ik zal niet snel een huis vol bloemen of een privé chef in een luchtballon aantreffen. Maar het is wel leuk om samen in de keuken te staan voor het avondeten of hem te verrassen met een heerlijke zoete Valentijnsdag versnapering. 5 van de 7 x moeten wij ook gewoon werken, dus hebben toch pas s avonds tijd voor elkaar. Daarom maakte ik ook deze mini cheesecakes met frambozen hartjes voor hem. Eenvoudig voor te bereiden en je kunt er lekker de rest van de week nog van smullen. Zo staat er in ieder geval iets heel lekkers op het menu, tijdens onze Valentijnsdag.

Het is ten slotte de gedachte die telt. Voor nog meer (zoete) valentijnsdag inspiratie, check hier onze favoriete recepten voor Valentijnsdag. Succes gegarandeerd!


Print

Recept: Mini Cheesecakes met frambozen hartjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Cake & Taart
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 gram bastogne koeken,
  • 2 eetlepels ongezouten roomboter,
  • 100 gram verse frambozen,
  • 175 gram suiker,
  • 400 gram roomkaas,
  • 50 gram creme fraiche,
  • snufje zout,
  • 1 theelepel vanille aroma,
  • 2 grote eieren (L).

Extra

  • Oven,
  • Muffin trays + vormpjes
  • Keukenmachine (=foodprocessor),
  • Klein pannetje,
  • Fijne zeef,
  • Keukenmixer met garde,
  • (kleine) sate prikker(s)

Instructions

  1. Zorg er als eerste voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden (145 hete lucht). Vul de muffinblikken met muffinvormpjes en zet apart.
  2. Verkruimel de bastognekoeken met 10 gram suiker in de keukenmachine. Smelt vervolgens de roomboter in het pannetje. Stop hier de koekkruimels bij en meng goed door. Verdeel een flinke eetlepel van het koekmengsel over elke muffinvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak deze bodems alvast 10 minuten in de oven. Laat in de vorm afkoelen.
  3. Pureer de frambozen in de keukenmachine, haal door een fijne zeef om pitjes te verwijderen, en meng met 15 gram suiker. Zet apart.
  4. Klop de roomkaas + creme fraiche luchtig met de keukenmixer, op middelhoge snelheid. Verlaag vervolgens de snelheid en voeg de overgebleven 150 gram suiker geleidelijk toe. Voeg het zout en de vanille extract toe. Voeg een voor een de eieren toe. Let op! het tweede ei pas toevoegen als het eerste net is opgenomen. Let op dat je namelijk niet te lang blijft kloppen. Verdeel het cheesecake mengsel over de muffinvormpjes.
  5. Bedruppel alle mini cheesecakes elk met 2 druppels frambozenpuree, ongeveer 2-3 cm uit elkaar. Haal de punt van een sate prikker door het midden van de frambozenpuree om een hartje te maken.
  6. Plaats de muffintrays weer in de oven en laat 35 minuten bakken om de mini cheesecakes gaar te laten worden. Mocht je oven echter te warm worden, dan kunnen de cakes gaan ‘scheuren’. Zet hiervoor de oven nog iets lager of plaats zelfs een propje keukenpapier tussen de deur om iets te luchten.
  7. Laat de mini cheesecakes met frambozen hartjes goed afkoelen op een rooster. Dit kan gerust terwijl ze nog in de muffintray zitten. Zet daarna nog minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Deze mini cheesecakes blijven ongeveer 5 dagen goed. Bewaar wel in een luchtdichte trommel in de koelkast.

Ik hoop dat jouw Valentijn geliefde net zo verrast is met deze mini cheesecakes met frambozen hartjes, als Dylan. Maak er in ieder geval samen een fijne dag van en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

(Bron recept: Martha Stewart)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago