Soep Recepten

Minestronesoep met groene kool en ravioli

Ik ben dol op Minestronesoep. Het is de ideale manier om (restjes) groente te verwerken tot een Italiaanse groentesoep. En deze Minestronesoep met groene kool en ravioli past perfect bij dit herfstachtige weer. Boordevol verrukkelijke najaars smaken, zoals Cavolo Nero kool, kastanjechampignons en zelfs een schepje truffel.

Wat is Minestrone?

Minestra is Italiaanse woord voor soep en Minestrone is hier een vergroting van. Dat komt omdat de soep namelijk veel ingrediënten kan bevatten. Veelal favoriete verse seizoensgroente en traditioneel geserveerd met pasta voor extra vulling. Het is een lekkere, dikke soep die in elk jaargetijde en regio in Italië weer anders smaakt. Iedereen geeft er zijn eigen draai aan en vaak worden er gewoon kliekjes gebruikt om Minestronesoep te maken. Deze minestronesoep is vegetarisch, maar staat garant voor een portie comfort food tijdens een koude en regenachtige dag. Check hier zowieso nog meer winterse soep recepten.

Een echte herfstsoep

Voor deze heerlijke herfstsoep gebruik ik een basis van kant-en-klare gewassen en gesneden roerbakgroente uit de supermarkt. Deze zag ik onlangs liggen bij de grote blauwe gigant en bevatte  dus de Cavolo Nero (donkergroene kool), plakjes kastanje champignons,  broccoliroosjes en bosui. Ideaal, want dat scheelt een hoop hak-, en snijwerk. Mocht je deze zak niet kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook zelf Cavolo nero, champignons etc. kopen en fijnsnijden, tot je circa 800 gram gesneden soepgroente hebt.

Truffelsalsa door de soep

Als ultieme smaakmaker, roer je op het einde nog een lepeltje salsa tartufata (truffelsalsa) door de Minestronesoep met groene kool. De truffelsmaak komt deze herfstachtige soep goed tegemoet en brengt het gerecht nog meer in balans. Het is een soep met een uitgesproken smaak, maar wel eentje die je zeker omarmd met dit koude weer.


Print

Recept: Minestronesoep met groene kool en ravioli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ik ben dol op Minestronesoep. Het is de ideale manier om (restjes) groente te verwerken tot een Italiaanse groentesoep. En deze Minestronesoep met groene kool en ravioli past perfect bij dit herfstachtige weer. Boordevol verrukkelijke najaars smaken, zoals Cavolo Nero kool, kastanjechampignons en zelfs een schepje truffel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 rode ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 800 gram gesneden Italiaanse roerbakgroente: Cavolo Nero, kastanjechampignons, broccoli & bosui.
  • 2 liter groentebouillon,
  • 250 gram ravioli met champignonvulling,
  • 1 groot blik cannellini bonen (300 gram),
  • salsa tartufata (=truffelsalsa, te koop bij de delicatessenwinkel),
  • olijfolie.

Extra:

  • soeppan,
  • kleine kookpan, voor de ravioli,
  • vergiet.

Instructions

  1. Pel de ui en snipper deze. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  2. Voeg de gesneden groente mix (Cavolo nero, champignon, broccoli & bosui) toe en bak mee gedurende 2 minuten. Giet de groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat de minestronesoep zo’n 15 minuten zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan.
  3. Ondertussen kook je de tortellini al dente. Ik gebruik zelf verse tortellini, dus deze is met slechts 5 minuutjes klaar. Even afgieten en kort afspoelen met koud water om plakken te voorkomen.
  4. Spoel de cannellini bonen af en laat uitlekken. Stop vervolgens bij de soep en laat de laatste minuut van de kooktijd mee verwarmen. Voeg tevens de gekookte tortellini toe de soep en verwarm ook mee in deze laatste minuut.
  5. Serveer de minestronesoep met groene kool in diepe borden en geef er een lepeltje salsa tartufata (truffelsalsa) bij.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gevulde paprika met quinoa

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…

1 dag ago

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

4 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

5 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

1 week ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

1 week ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

2 weken ago