Ik ben dol op Minestronesoep. Het is de ideale manier om (restjes) groente te verwerken tot een Italiaanse groentesoep. En deze Minestronesoep met groene kool en ravioli past perfect bij dit herfstachtige weer. Boordevol verrukkelijke najaars smaken, zoals Cavolo Nero kool, kastanjechampignons en zelfs een schepje truffel.
Minestra is Italiaanse woord voor soep en Minestrone is hier een vergroting van. Dat komt omdat de soep namelijk veel ingrediënten kan bevatten. Veelal favoriete verse seizoensgroente en traditioneel geserveerd met pasta voor extra vulling. Het is een lekkere, dikke soep die in elk jaargetijde en regio in Italië weer anders smaakt. Iedereen geeft er zijn eigen draai aan en vaak worden er gewoon kliekjes gebruikt om Minestronesoep te maken. Deze minestronesoep is vegetarisch, maar staat garant voor een portie comfort food tijdens een koude en regenachtige dag. Check hier zowieso nog meer winterse soep recepten.
Voor deze heerlijke herfstsoep gebruik ik een basis van kant-en-klare gewassen en gesneden roerbakgroente uit de supermarkt. Deze zag ik onlangs liggen bij de grote blauwe gigant en bevatte dus de Cavolo Nero (donkergroene kool), plakjes kastanje champignons, broccoliroosjes en bosui. Ideaal, want dat scheelt een hoop hak-, en snijwerk. Mocht je deze zak niet kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook zelf Cavolo nero, champignons etc. kopen en fijnsnijden, tot je circa 800 gram gesneden soepgroente hebt.
Als ultieme smaakmaker, roer je op het einde nog een lepeltje salsa tartufata (truffelsalsa) door de Minestronesoep met groene kool. De truffelsmaak komt deze herfstachtige soep goed tegemoet en brengt het gerecht nog meer in balans. Het is een soep met een uitgesproken smaak, maar wel eentje die je zeker omarmd met dit koude weer.
Ik ben dol op Minestronesoep. Het is de ideale manier om (restjes) groente te verwerken tot een Italiaanse groentesoep. En deze Minestronesoep met groene kool en ravioli past perfect bij dit herfstachtige weer. Boordevol verrukkelijke najaars smaken, zoals Cavolo Nero kool, kastanjechampignons en zelfs een schepje truffel.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado's…
Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…
Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
View Comments
Echt comfort food! Heerlijk!
Jazeker! Bedankt Demi