Soep Recepten

Minestronesoep met groene kool en ravioli

Ik ben dol op Minestronesoep. Het is de ideale manier om (restjes) groente te verwerken tot een Italiaanse groentesoep. En deze Minestronesoep met groene kool en ravioli past perfect bij dit herfstachtige weer. Boordevol verrukkelijke najaars smaken, zoals Cavolo Nero kool, kastanjechampignons en zelfs een schepje truffel.

Wat is Minestrone?

Minestra is Italiaanse woord voor soep en Minestrone is hier een vergroting van. Dat komt omdat de soep namelijk veel ingrediënten kan bevatten. Veelal favoriete verse seizoensgroente en traditioneel geserveerd met pasta voor extra vulling. Het is een lekkere, dikke soep die in elk jaargetijde en regio in Italië weer anders smaakt. Iedereen geeft er zijn eigen draai aan en vaak worden er gewoon kliekjes gebruikt om Minestronesoep te maken. Deze minestronesoep is vegetarisch, maar staat garant voor een portie comfort food tijdens een koude en regenachtige dag. Check hier zowieso nog meer winterse soep recepten.

Een echte herfstsoep

Voor deze heerlijke herfstsoep gebruik ik een basis van kant-en-klare gewassen en gesneden roerbakgroente uit de supermarkt. Deze zag ik onlangs liggen bij de grote blauwe gigant en bevatte  dus de Cavolo Nero (donkergroene kool), plakjes kastanje champignons,  broccoliroosjes en bosui. Ideaal, want dat scheelt een hoop hak-, en snijwerk. Mocht je deze zak niet kunnen vinden, dan kun je natuurlijk ook zelf Cavolo nero, champignons etc. kopen en fijnsnijden, tot je circa 800 gram gesneden soepgroente hebt.

Truffelsalsa door de soep

Als ultieme smaakmaker, roer je op het einde nog een lepeltje salsa tartufata (truffelsalsa) door de Minestronesoep met groene kool. De truffelsmaak komt deze herfstachtige soep goed tegemoet en brengt het gerecht nog meer in balans. Het is een soep met een uitgesproken smaak, maar wel eentje die je zeker omarmd met dit koude weer.


Print

Recept: Minestronesoep met groene kool en ravioli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ik ben dol op Minestronesoep. Het is de ideale manier om (restjes) groente te verwerken tot een Italiaanse groentesoep. En deze Minestronesoep met groene kool en ravioli past perfect bij dit herfstachtige weer. Boordevol verrukkelijke najaars smaken, zoals Cavolo Nero kool, kastanjechampignons en zelfs een schepje truffel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 rode ui,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 800 gram gesneden Italiaanse roerbakgroente: Cavolo Nero, kastanjechampignons, broccoli & bosui.
  • 2 liter groentebouillon,
  • 250 gram ravioli met champignonvulling,
  • 1 groot blik cannellini bonen (300 gram),
  • salsa tartufata (=truffelsalsa, te koop bij de delicatessenwinkel),
  • olijfolie.

Extra:

  • soeppan,
  • kleine kookpan, voor de ravioli,
  • vergiet.

Instructions

  1. Pel de ui en snipper deze. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in de soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  2. Voeg de gesneden groente mix (Cavolo nero, champignon, broccoli & bosui) toe en bak mee gedurende 2 minuten. Giet de groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat de minestronesoep zo’n 15 minuten zachtjes doorkoken, met de deksel op de pan.
  3. Ondertussen kook je de tortellini al dente. Ik gebruik zelf verse tortellini, dus deze is met slechts 5 minuutjes klaar. Even afgieten en kort afspoelen met koud water om plakken te voorkomen.
  4. Spoel de cannellini bonen af en laat uitlekken. Stop vervolgens bij de soep en laat de laatste minuut van de kooktijd mee verwarmen. Voeg tevens de gekookte tortellini toe de soep en verwarm ook mee in deze laatste minuut.
  5. Serveer de minestronesoep met groene kool in diepe borden en geef er een lepeltje salsa tartufata (truffelsalsa) bij.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gevulde avocado’s met quinoa (video)

We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado's…

2 dagen ago

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

5 dagen ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

6 dagen ago

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

1 week ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 weken ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

2 weken ago