Kan jouw boterham wel wat proteine gebruiken. De keuze is veel groter dan plakjes kipfilet of andere vleeswaren. Je kunt bijvoorbeeld ook een proteinerijke broodsalade maken met gegaarde vis. Vandaag deel ik dan ook een basis recept voor makreelsalade voor op brood. Zo eentje die je helemaal naar wens kunt uitbouwen en op smaak brengen met jouw favoriete ingrediënten.

Zelf makreelsalade voor op brood maken

Ben jij visliefhebber en wil je in een handomdraai gezond broodbeleg op tafel zetten? Zorg dan standaard voor blikjes vis in je voorraadkast. De vis ligt dan op water of olie, is reeds voorgegaard en direct klaar voor gebruik. Met bijvoorbeeld een blikje horsmakreel van FishTales maak je deze makreelsalade voor op brood klaar. Top je broodje af met knapperige komkommer en radijsjes en je hebt een snelle, eenvoudige en vullende lunch!

“”Vind jij een standaard broodje kaas ook zo saai worden? Check hier dan nog veel meer lekkere inspiratie voor verschillende soorten gezond broodbeleg.

Nog meer lekkere recepten met vis voor de lunch

Het wordt geadvieseerd om in ieder geval één keer per week vis te eten en dan bij voorkeur vette vis zoals haring, makreel of zalm. Onderstaand basisrecept voor makreelsalade op brood is dan ook een voedzame lunch rijk aan omega 3 vetzuren. Maar ik heb natuurlijk nog meer lekkere recepten met vis voor de lunch op de website staan. Denk bijvoorbeeld ook aan zelf tonijnsalade maken met tonijn uit blik. Of ga voor een pita broodje met ‘mas-uni, dat is een vissalade met kokos uit de Malediven. Of steek een vorkje in een kom Poke Bowl met zalm en zeewier. Hoe dan ook, dat wordt lekker genieten van vis!


Print

Makreelsalade voor op brood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Voor de makreelsalade:

  • 1 blikje (hors)makreel, op zonnebloemolie (a 125 gram)
  • ½ rode ui
  • 1 el. mayonaise
  • 1 tl. Dijonmosterd
  • 2 tl. citroensap
  • zout en peper

Voor erbij:

  • 2 plakjes roggebrood
  • 2 – 3 radijsjes, in partjes
  • 1 snack komkommer
  • ter garnering: verse peterselie, dille of bieslook

Instructions

  1. Giet de blikje af en laat de (hors)makreel uitlekken. Pel de ui en snipper deze zeer fijn.
  2. Meng in een kom de (hors)makreel met de ui, mayonaise, Dijon mosterd en citroensap. Breng het geheel daarna op smaak met zout en peper.
  3. Stop in een afsluitbaar bakje en bewaar de makreelsalade tot gebruik in de koelkast (Max. 3 dagen)
  4. Rooster eventueel de sneetjes roggebrood in en broodrooster of koekenpan. Je kunt het roggebrood ook door de helft snijden voor kleinere broodjes (en dus beter vastpakken). Beleg met een royale hoeveelheid makreelsalade.
  5. Beleg elk broodje met stukjes radijs en komkommer voor een knapperige bite. Garneer tevens  met dille, peterselie of bieslook.

Eet smakelijk!

Notes

Varieer gerust met ingredienten die je als smaakmaker toevoegt aan de makreelsalade. Denk bijvoorbeeld aan kleine blokjes augurk, zilveruitjes, geraspte wortel, kappertjes of zelfs stukjes bleekselderij. Dit is in ieder geval een fijn basisrecept voor makreelsalade voor op brood maken, dat je zeker naar wens kunt uitbreiden.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze makreelsalade voor op brood. Dat wordt genieten!

Voor dit recept heb ik producten opgestuurd gekregen van Bart’s FishTales. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Geroosterde Wortels met Yoghurt en Dukkah

Het is weer een Meatless Monday en ik heb me toch een heerlijk vegetarisch recept…

2 dagen ago

20x Klassieke Italiaanse Pasta Recepten

Pasta is wereldwijd geliefd en bekend, daarom is 25 Oktober uitgeroepen tot World Pasta Day!…

4 dagen ago

Kaneelbrood halloween ontbijt

Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit 'cinnabon' ontbijt geef je deze…

6 dagen ago

10x Kidsproof uitjes in Utrecht (Herfstvakantie tips met kinderen)

De herfstvakantie is inmiddels alweer begonnen en voor veel ouders betekent dit dagjes uit met…

1 week ago

Groene Monster Pasta (Halloween)

Op zoek naar een lekker hartig hapje of zelfs een vullende avond maaltijd voor Halloween…

1 week ago

Kweeperenjam maken

Het perenseizoen begint elk jaar in de herfst dus rond september. Maar naast de conventionele…

2 weken ago