Eens per week vis op het menu? Geen probleem met deze kleurrijke gerookte makreelsalade met mango en een Aziatische twist. Het is een lekkere, gevulde maaltijdsalade met makreel die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Deze makreelsalade met mango was een groot succes

Ik heb mezelf voorgenomen om wat vaker vis te eten. De meeste vis is namelijk hartstikke gezond, voornamelijk door de omega 3-vetzuren die je nagenoeg bijna niet uit andere voedingsstoffen kunt halen. Ik merkte op dat vis recepten bijzonder weinig bij ons tafel verschijnt, dus hoog tijd om hier verandering in te brengen. Deze lekkere makreelsalade met mango was een groot succes, dus dat smaakt naar meer! Hij ziet er een beetje tropisch uit, maar door de noedels maak het wel een overheerlijke en vullende maaltijd salade met vis! Ook heel geschikt voor dit najaar hoor!

Nog meer lekkere recepten met vis

Smaakt deze makreelsalade met mango naar meer? Op Betty’s Kitchen hebben we nog meer lekkere recepten met vis! Kende je bijvoorbeeld dit recept van garnalen met avocado en crème fraîche al? Of deze tuna melt nachos om van te watertanden? Helemaal van dit seizoen zijn natuurlijk de hollandse mosselen, dus moet je eens een mosselpannetje gaan maken! En als je toch die barbecue nog een sling geeft, maak dan ook eens deze Aziatische zalmburgers! Oh my…


Print

Recept: Makreelsalade met mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Eens per week vis op het menu? Geen probleem met deze kleurrijke gerookte makreelsalade met mango, noedels en een Aziatische twist. Het is een lekkere, gevulde maaltijdsalade met makreel die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met vis

Ingredients

Scale
  • 2 stuks gerookte makreel
  • 1 mango
  • Een bos radijsjes
  • Een halve komkommer
  • Een hand rucola
  • Handje pinda’s (ongeroosterd en ongezouten)
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 4 el. zoete chilisaus
  • +/- 100 gram rijstnoedels
  • Peper en zout

Instructions

  1. Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de noedels af en roer er eventueel wat olie doorheen zodat de noedels niet aan elkaar plakken. Zet nog even apart.
  2. Schil ondertussen de mango en snij in plakken. Was de radijsjes en snij deze in dunne plakjes. De komkommer schil je met een fijnschiller in dunne plakken. Snij of scheur de makreel met je handen in kleine stukken.
  3. Meng in een serveerschaal de (lauwwarme) noedels met de makreel, radijsjes, mango en de rucola. Rol de plakken komkommer op tot rolletjes en leg deze rondom de rand van de schaal.
  4. Verdeel de chilisaus, sesamzaadjes en pinda’s over de salade. Voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze makreelsalade met mango gaat maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago