Eens per week vis op het menu? Geen probleem met deze kleurrijke gerookte makreelsalade met mango en een Aziatische twist. Het is een lekkere, gevulde maaltijdsalade met makreel die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

Deze makreelsalade met mango was een groot succes

Ik heb mezelf voorgenomen om wat vaker vis te eten. De meeste vis is namelijk hartstikke gezond, voornamelijk door de omega 3-vetzuren die je nagenoeg bijna niet uit andere voedingsstoffen kunt halen. Ik merkte op dat vis recepten bijzonder weinig bij ons tafel verschijnt, dus hoog tijd om hier verandering in te brengen. Deze lekkere makreelsalade met mango was een groot succes, dus dat smaakt naar meer! Hij ziet er een beetje tropisch uit, maar door de noedels maak het wel een overheerlijke en vullende maaltijd salade met vis! Ook heel geschikt voor dit najaar hoor!

Nog meer lekkere recepten met vis

Smaakt deze makreelsalade met mango naar meer? Op Betty’s Kitchen hebben we nog meer lekkere recepten met vis! Kende je bijvoorbeeld dit recept van garnalen met avocado en crème fraîche al? Of deze tuna melt nachos om van te watertanden? Helemaal van dit seizoen zijn natuurlijk de hollandse mosselen, dus moet je eens een mosselpannetje gaan maken! En als je toch die barbecue nog een sling geeft, maak dan ook eens deze Aziatische zalmburgers! Oh my…


Print

Recept: Makreelsalade met mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Eens per week vis op het menu? Geen probleem met deze kleurrijke gerookte makreelsalade met mango, noedels en een Aziatische twist. Het is een lekkere, gevulde maaltijdsalade met makreel die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Hoofdgerecht met vis

Ingredients

  • 2 stuks gerookte makreel
  • 1 mango
  • Een bos radijsjes
  • Een halve komkommer
  • Een hand rucola
  • Handje pinda’s (ongeroosterd en ongezouten)
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 4 el. zoete chilisaus
  • +/- 100 gram rijstnoedels
  • Peper en zout

Instructions

  1. Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de noedels af en roer er eventueel wat olie doorheen zodat de noedels niet aan elkaar plakken. Zet nog even apart.
  2. Schil ondertussen de mango en snij in plakken. Was de radijsjes en snij deze in dunne plakjes. De komkommer schil je met een fijnschiller in dunne plakken. Snij of scheur de makreel met je handen in kleine stukken.
  3. Meng in een serveerschaal de (lauwwarme) noedels met de makreel, radijsjes, mango en de rucola. Rol de plakken komkommer op tot rolletjes en leg deze rondom de rand van de schaal.
  4. Verdeel de chilisaus, sesamzaadjes en pinda’s over de salade. Voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze makreelsalade met mango gaat maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Makreelsalade voor op brood

Kan jouw boterham wel wat proteine gebruiken. De keuze is veel groter dan plakjes kipfilet…

17 minuten ago

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

Op zoek naar een lekker borrelhapje of voorgerecht met kaas in de hoofdrol? Dit is…

1 dag ago

15x Vaderdag recepten

Komende zondag is vaderdag! En op de valreep heb ik hier nog wat overheerlijke en…

2 dagen ago

Avocado smoothie met aardbeien en cacao nibs

Ben jij ook zo dol op avocado's? Deze romige vrucht doet overigens uitstekend in smoothie…

3 dagen ago

Tarte Tatin met rabarber en rode biet

Roze is het nieuwe zwart, zeg maar...  Want op dit moment kun je niet om…

4 dagen ago

Banaan in kokosmelk (Thais dessert)

Naast de curry's, rijstgerechten en Thaise soepen, moet ik natuurlijk ook een echt Thais dessert…

1 week ago