In Amerika horen s’mores nou eenmaal bij een barbecue of open vuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met koek en chocolade. Het recept is zo ontzettend makkelijk dat dit ook wel de makkelijke s’mores worden genoemd bij ons thuis.

Wat zijn makkelijke S’mores maken?

Ben je lekker aan het kamperen met een open vuur? Of staat de barbecue na een feestelijk avond nog na te smeulen? Maak dan eens dit recept voor deze makkelijke s’mores boven het vuur. Je rijgt hierbij marshmallows op een stokje en verwarmd deze boven het vuur. Daarna steek je deze tussen twee biscuitjes met chocolade en voila! je hebt de bekende Amerikaanse S’mores gemaakt. Het is zo makkelijk en bijna ieder roept daarna wel om nog eentje – vandaar ook de naam van het is een contractie van ‘gimme some more’ . Dit recept is de reden dat wij altijd (XXL) Marshmallows in huis hebben, en de “LU Scholiertje’ koekjes van biscuit met dikke plak chocolade.

Nog meer recepten met marshmallows

Naast dit recept voor makkelijke s’mores maken heb ik nog een tip voor je: je kunt Smores namelijk ook bereiden in een vuurvast pannetje op de barbecue. Hiervoor heb je dan enkel blokjes pure chocoalde en marshmallows benodigd. En geef de gasten lekker een eigen biscuit om vervolgens mee te dippen! Net wat jij wilt of wat je in huis hebt!! Check hier overigens nog meer lekkere toetjes van de barbecue! Maar als je op zoek bent naar nog meer recepten met marshmallows (die je over hebt), maak dan bijvoorbeeld eens deze brownies met marshmallow topping en blauwe bessen! Zo lekker! Marshmallows zijn overigens ook verplicht bij het maken van de feestelijke traktatie Rocky Road! Een zoete versnapering met chocolade die ook nog eens heel makkelijk te bereiden is! Enne knip je overgebleven marshmallows in kleine stukjes en ze zijn ideaal om in je warme chocolademelk te stoppen! Veel plezier!


Print

Recept: makkelijke S’mores maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In Amerika horen s’mores nou eenmaal bij een barbecue of open vuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met koek en chocolade. Het recept is zo ontzettend makkelijk dat dit ook wel de makkelijke s’mores worden genoemd bij ons thuis.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 sateprikkers
  • 2 marshmallows
  • 4 LU Scholiertje (biscuit met chocoladeplak)

Extra:

  • Open vuur of barbecue

Instructions

  1. Rijg de marshmallows op de prikker. Laat ze echt een beetje aan het uiteinde zitten en hang ze boven open vuur of de barbecue. Draai de marshmallows in een paar minuten rondom om tot ze zacht worden of zelf een beetje bruin beginnen te kleuren.
  2. PAS OP! dat ze niet zo heet en zacht worden dat ze van je prikker af glijden!
  3. Hou nu 1 scholiertje koekje met de chocolade kant naar boven. Plaats hier de warme marshmallow op en dek af met de chocoladekant van het tweede koekje. Neem de koekjes tussen je duim en wijsvinger en druk een beetje stevig op elkaar. Ondertussen draai en trek je de prikker uit de marshmallow.
  4. Leg de makkelijke s’mores even op een bord om ietsiepietsie af te koelen, want je wil niet je tong verbranden aan de gloeiendhete marshmallow!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Gebruik je XXL Marshmallows? Deze zijn groot genoeg om 2-3 s’mores mee te maken. Verwarm deze rondom zoals hierboven beschreven maar laat ze dus niet door en door warm worden, alleen de buitenkant. Plaats de koekjes en draai voorzichtig rond en trek het niet verwarmde binnenstuk er tussenuit. Hang deze weer boven het vuur om te verwarmen voor de volgende.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze easy smores boven de barbecue of open vuur wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago