Print

Recept: makkelijke S’mores maken

In Amerika horen s’mores nou eenmaal bij een barbecue of open vuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met koek en chocolade. Het recept is zo ontzettend makkelijk dat dit ook wel de makkelijke s’mores worden genoemd bij ons thuis.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 sateprikkers
  • 2 marshmallows
  • 4 LU Scholiertje (biscuit met chocoladeplak)

Extra:

  • Open vuur of barbecue

Instructions

  1. Rijg de marshmallows op de prikker. Laat ze echt een beetje aan het uiteinde zitten en hang ze boven open vuur of de barbecue. Draai de marshmallows in een paar minuten rondom om tot ze zacht worden of zelf een beetje bruin beginnen te kleuren.
  2. PAS OP! dat ze niet zo heet en zacht worden dat ze van je prikker af glijden!
  3. Hou nu 1 scholiertje koekje met de chocolade kant naar boven. Plaats hier de warme marshmallow op en dek af met de chocoladekant van het tweede koekje. Neem de koekjes tussen je duim en wijsvinger en druk een beetje stevig op elkaar. Ondertussen draai en trek je de prikker uit de marshmallow.
  4. Leg de makkelijke s’mores even op een bord om ietsiepietsie af te koelen, want je wil niet je tong verbranden aan de gloeiendhete marshmallow!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Gebruik je XXL Marshmallows? Deze zijn groot genoeg om 2-3 s’mores mee te maken. Verwarm deze rondom zoals hierboven beschreven maar laat ze dus niet door en door warm worden, alleen de buitenkant. Plaats de koekjes en draai voorzichtig rond en trek het niet verwarmde binnenstuk er tussenuit. Hang deze weer boven het vuur om te verwarmen voor de volgende.

Keywords: Koekjes, toetje, chocolade, biscuit, marshmallow, barbecue