Op deze Meatless Monday maakte ik gevulde loempias met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk vegetarisch gerecht die een doodnormale doordeweekse avond meteen een stuk feestelijker maakt!

Ik dacht altijd dat zelf loempia’s maken heel ingewikkeld is en veel tijd zou kosten, maar dat is dus helemaal niet zo. Deze vegetarische loempias met champignons en gehakt zet je in een mum van tijd op tafel. Dus dat ga ik zeker vaker doen en de succesrecepten zal ik hier met jullie delen. Vorig jaar at ik een vergelijkbaar gerecht in een restaurant en dat was zo lekker dat ik me direct voornam dit ook eens thuis te maken. En dat was met succes dus! Het is die heerlijke combinatie van oude kaas, champignons en cashewnoten die dit gerecht zo bijzonder maken. Je kunt overigens naar eigen wens ingrediënten toevoegen die je nog hebt liggen of gewoon lekker vindt. Deze gevulde loempia’s zijn dus ideaal voor restjes groenten opmaken.

Nog meer recepten met filodeeg

Wist je dat je met filodeeg heerlijke gerechten kunt bereiden? Als je dit recept voor loempias met champignons en kaas een succes vond, dan heb ik nog meer lekkers voor je! Maak eens deze spanakopita (Grieke spinazietaart)! Maar deze samosa’s met papaja en geitenkaas zul je dan ook vast en zeker ook te waarderen! Ben je liefhebber van zoet? Dan zou je ook eens deze tropische strudel met dadels en banaan kunnen maken!


Print

Recept: Loempia’s gevuld met champignons, kaas en cashewnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op deze Meatless Monday maakte ik loempia’s gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk vegetarisch gerecht die een doodnormale doordeweekse avond meteen een stuk feestelijker maakt!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen / 4 stuks 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 8 vellen filodeeg (ontdooid indien uit de vriezer)
  • 1 bakje champignons (250 gram)
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram oude kaas
  • 50 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 2 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsium. Leg alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop.
  2. Snij de ui en knoflook fijn en de champignons in plakjes. Knip of snij de peterselie ook alvast fijn. Hak de cashewnoten wat kleiner. Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons en uien, totdat de uien glazig worden.
  3. Schep de champignons, ui, knoflook, oude kaas, cashewnoten en peterselie in een kom. Voeg wat peper en zout toe naar eigen smaak.
  4. Pak 1 vel filodeeg en bestrijk die met wat olie. Vervolgens leg je een ander vel erop en die bestrijk je ook. Leg een flinke schep van de vulling in het midden. Pak de zijkanten en vouw die net over het mengsel richting het midden. Vervolgens rol je de loempia vanaf de onderkant op. Dit herhaal je ook voor de andere loempia’s.
  5. Bestrijk de loempia’s rondom met olie en leg ze op het bakpapier. Strooi de sesamzaadjes eroverheen. Plaats voor 15 minuten in het midden van de oven. Laat ze licht afkoelen voordat je ze serveert.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische loempias met champignons en kaas wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago