Hebben jullie wel eens zelf lijnzaad crackers gemaakt? Het is een glutenvrij en low carbs alternatief voor brood of standaard crackers. En ze zijn heerlijk om te serveren als borrel toastje of tijdens de lunch.
Dit is zo’n recept dat ik al zo lang op mijn lijstje had staan om te maken, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Maar omdat ik mede dankzij de Weight Watchers campagne metzelf stortte op gezonder eten en meer low carb gerechten. Besloot ik ook om mijn brood lunch te vervangen voor bijvoorbeeld deze gezonde lijnzaad crackers met hummus . Check ook hier nog meer gezondheidsvoordelen van lijnzaad!
Ze zijn ook meteen glutenvrij en zitten boordevol goede vezels. Iets waar je buik je heel dankbaar voor zal zijn. En ondanks dat de zo dun zijn, zijn ze wel lekker knapperig! Beleg deze glutenvrije crackers van lijnzaad met jouw favoriete toppings en geniet er eindeloos van. Maar probeer ook eens dit snelle sneetje low carb brood uit de magnetron voor een low carb of zelfs keto proof ontbijt en lunch. Ook lekker zijn deze glutenvrije broodjes uit het #fitmom kookboek!
Hebben jullie wel eens zelf lijnzaad crackers gemaakt? Het is een glutenvrij en low carbs alternatief voor brood of standaard crackers. En ze zijn heerlijk om te serveren als borrel toastje of tijdens de lunch.
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
TIP: bewaar je lijnzaadcrackers in een luchtdichte box. Ze blijven zeker nog een een week goed, maar iets zegt me dat je ze niet zo lang zult bewaren. Ze zijn namelijk ook heerlijk om mee te snacken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Heerlijk! ik ben echt een cracker-fan :D
Mooi zo! En deze zijn heeeeeel lekker!
Net gebakken als kruiden kurkuma cayennepeper privinciaalsejruiden zout en 2 eelt parmezaanse kaas toegevoegd.
Oh dat klinkt goed! Geniet er lekker van!
Dit recept is echt een life saver! Ik maak het nu regelmatig als lunch om mee te nemen op een drukke dag, en de ingrediënten zijn betaalbaar. Thanks! Echt een enorm fijn recept!
Hallo Anne, dat vind ik echt goed om te horen! Ben blij dat jij zo blij bent ;-) Groetjes, Betty
Dag ik heb ze ook gemaakt, hoe komt het dat ze zo slap worden. ook al had ik ze in een trommel?
Hi Francis, dat gebeurt dikwijls bij verse baksels, koekjes en broodjes, die geen conserveermiddelen bevatten. Ik piep ze dan ook soms weer eventjes op in de oven, gewoon een paar minuutjes op 180 graden. Enjoy!
Zorg ervoor dat ze echt goed om en om gebakken en daarna helemaal afgekoeld zijn, anders wasemen ze nog wat vocht uit en daar worden ze slap van.
Kan ook zijn dat je trommel misschien niet helemaal luchtdicht is?
Heeeerlijk
Dank je wel Ruth!
Wow! Vaker dit soort crackers gemaakt maar geen fan.... Dit recept toch eens geprobeerd en wat lekker! Heerlijk knapperig!! Dit ga ik zeker maken! Ook als vervanger voor bij de borrel!
Dat vind ik leuk om te horen, dank je wel!!
Super lekkere crackers bak ze bijna iedere week vandaag een beetje geraspte kaas erdoor gedaan echt heerlijk
Kijk, dat zijn toffe variaties, erg leuk om te horen!
Ik heb geen gebroken lijn zaad is dit erg ?
en kan ik het zo gebruiken.?
Je kunt lijnzaad in een blender malen tot gebroken lijnzaad.
Twee uur weken in wat water en dan pletten onder deegroller, werkt ook
Werkt perfect; je kunt er van alles doorheen mikken. Restjes Groenten gaat ook. Dun uitrollen, maar niet te dun. Anders minder lang in de oven! Vult goed. Is lekker. En zorgt ook nog eens voor een vriendelijke weegschaal.
Deze lijnzaad crackers kunnen ook in de magnetron, dan wel beide zijden bakpapier laten zitten. 3 minuten op de hoogste stand. Evt nog keren en 1 minuut de andere kant. Smakelijk en snel.