Bakrecepten

Kruidige Perentaart met Skyr

Tijdens het weekend gaan we massaal aan de bakrecepten en daar past deze kruidige perentaart perfect in! Juist voor diegenen die een beetje extra willen genieten want deze smaken passen perfect bij het koude najaar en winterseizoen. Dus zet er gerust ook een kopje thee bij op.

Zelf kruidige perentaart maken

Door een bestelfoutje had ik ineens een overdaad aan peren in huis en besloot hier een paar heerlijke bakrecepten mee te maken. Ten eerste ontbijten wij met een peren-crumble ontbijt uit de oven en serveren deze met yoghurt. Daar gingen zo in een keer 5 hele peren in. En met de overige 3 stuks peer maakte ik onderstaande kruidige perentaart, of misschien beter zelfs een perencake te noemen omdat hij juist zo lekker zacht is.

Nog meer lekkere bakrecepten met peer

Deze kruidige perentaart is een lekkere en kruidige taart dankzij de gember en five-spices kruiden. Je kunt er zelfs voor kiezen om een stukje te serveren met een bolletje vanille-ijs of opgeklopte slagroom. en stukjes stemgember is het ook nog een eens geweldig toetje. Maar uiteraard heb ik nog een paar lekkere bakrecepten met peer voor je op de website staan. Probeer ook eens deze kwarkbollen met peer of ga voor deze geroosterde peren met notengranola. Beiden ook uitstekende bakrecepten voor in het weekend!


Print

Kruidige Perentaart met Skyr

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk recept voor kruidige perentaart met Skyr! Dat is namelijk pure verwennerij en een uitstekende manier om 3 -4 rijpe peren op te maken. De smaakmakers in dit recept zijn natuurlijk de peer, maar ook speltmeel, Fivespice kruiden en gember!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + afkoelen
  • Cook Time: 60 min.
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 12 personen
  • Category: Taart
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

  • 200 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr. spelt meel
  • 80 gr. amandelmeel
  • 4 tl. Five Spices poeder *
  • 2 tl. bakpoeder
  • 2 tl. gemberpoeder
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie + extra
  • 200 gr. Skyr (0% vet)
  • 3 -4 peren, geschild
  • 2 eetlepels abrikozenjam (optioneel)

Extra:

  • Springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • garde
  • bakkwast

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht).  Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in.
  2. Stop suiker, speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, five spices, gember en zout bij elkaar in een kom. Meng dit door elkaar, met name om klontjes uit de suiker te halen.
  3. In een separate kom breek je de eieren en kluts door elkaar. Voeg de olie en Skyr toe en kluts nog even goed door om te vermengen..Giet daarna het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten en meng het goed door elkaar om klontjes te verwijderen. Dit alles kun je met een garde doen. Schep daarna het beslag in de springvorm.
  4. Snijd de geschilde peren in de lente door de helft en verdeel deze in een cirkel over het beslag, het liefst met de bolle kant omhoog want dat ziet er heel mooi uit.
  5. Bak de taart 55 – 60 minuten in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de taart, als hier geen beslag aan plakt dan is de taart gaar.
  6. Optioneel kun je na het bakken meteen een glanslaagje aanbrengen. Meng hiervoor de abrikozenjam met gelijke delen kokend heet water en roer goed door elkaar. Bestrijk hiermee de bovenkant van de perentaart zodra deze uit de oven komt.
  7. Laat de taart 15 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder dan pas de opstaande rand en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.

Eet smakelijk!

Notes

*Variatietip: Heb je geen Five-Spices poeder in huis? Je kunt ook voor Pumpkin Spice, Speculaaskruiden of simpelweg gemalen kaneel gaan!


Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

5 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

7 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago