Bakrecepten

Kruidige Perentaart met Skyr

Tijdens het weekend gaan we massaal aan de bakrecepten en daar past deze kruidige perentaart perfect in! Juist voor diegenen die een beetje extra willen genieten want deze smaken passen perfect bij het koude najaar en winterseizoen. Dus zet er gerust ook een kopje thee bij op.

Zelf kruidige perentaart maken

Door een bestelfoutje had ik ineens een overdaad aan peren in huis en besloot hier een paar heerlijke bakrecepten mee te maken. Ten eerste ontbijten wij met een peren-crumble ontbijt uit de oven en serveren deze met yoghurt. Daar gingen zo in een keer 5 hele peren in. En met de overige 3 stuks peer maakte ik onderstaande kruidige perentaart, of misschien beter zelfs een perencake te noemen omdat hij juist zo lekker zacht is.

Nog meer lekkere bakrecepten met peer

Deze kruidige perentaart is een lekkere en kruidige taart dankzij de gember en five-spices kruiden. Je kunt er zelfs voor kiezen om een stukje te serveren met een bolletje vanille-ijs of opgeklopte slagroom. en stukjes stemgember is het ook nog een eens geweldig toetje. Maar uiteraard heb ik nog een paar lekkere bakrecepten met peer voor je op de website staan. Probeer ook eens deze kwarkbollen met peer of ga voor deze geroosterde peren met notengranola. Beiden ook uitstekende bakrecepten voor in het weekend!


Print

Kruidige Perentaart met Skyr

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk recept voor kruidige perentaart met Skyr! Dat is namelijk pure verwennerij en een uitstekende manier om 3 -4 rijpe peren op te maken. De smaakmakers in dit recept zijn natuurlijk de peer, maar ook speltmeel, Fivespice kruiden en gember!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + afkoelen
  • Cook Time: 60 min.
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale

  • 200 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr. spelt meel
  • 80 gr. amandelmeel
  • 4 tl. Five Spices poeder *
  • 2 tl. bakpoeder
  • 2 tl. gemberpoeder
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie + extra
  • 200 gr. Skyr (0% vet)
  • 34 peren, geschild
  • 2 eetlepels abrikozenjam (optioneel)

Extra:

  • Springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • garde
  • bakkwast

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht).  Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in.
  2. Stop suiker, speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, five spices, gember en zout bij elkaar in een kom. Meng dit door elkaar, met name om klontjes uit de suiker te halen.
  3. In een separate kom breek je de eieren en kluts door elkaar. Voeg de olie en Skyr toe en kluts nog even goed door om te vermengen..Giet daarna het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten en meng het goed door elkaar om klontjes te verwijderen. Dit alles kun je met een garde doen. Schep daarna het beslag in de springvorm.
  4. Snijd de geschilde peren in de lente door de helft en verdeel deze in een cirkel over het beslag, het liefst met de bolle kant omhoog want dat ziet er heel mooi uit.
  5. Bak de taart 55 – 60 minuten in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de taart, als hier geen beslag aan plakt dan is de taart gaar.
  6. Optioneel kun je na het bakken meteen een glanslaagje aanbrengen. Meng hiervoor de abrikozenjam met gelijke delen kokend heet water en roer goed door elkaar. Bestrijk hiermee de bovenkant van de perentaart zodra deze uit de oven komt.
  7. Laat de taart 15 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder dan pas de opstaande rand en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.

Eet smakelijk!

Notes

*Variatietip: Heb je geen Five-Spices poeder in huis? Je kunt ook voor Pumpkin Spice, Speculaaskruiden of simpelweg gemalen kaneel gaan!


Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

4 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

5 dagen ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

7 dagen ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

1 week ago