Kookboeken

10x Foodbloggers Kookboeken 2016:

Ook in 2016 kwamen er veel nieuwe kookboeken uitgekomen en daarbij hebben wederom foodbloggers ook hun steentje bijgedragen. Sommige foodblogs zijn namelijk immens populair, dat de overstap naar een eigen kookboek ook heel snel gemaakt is.

Vorig jaar zette ik al diverse Foodbloggers kookboeken voor Kerst 2015 op een rijtje. En dit jaar heb ik weer een nieuwe reeks mooie en lekkere boeken op en rijtje gezet! . Stuk voor stuk uniek en uiteraard in lijn met de recepten die je reeds op de foodblog tegenkomt.  Dus zette ik 10x foodbloggers kookboeken op een rijtje!

Het zijn ook dit keer weer prachtige verzamelwerken geworden. En het is ook erg leuk dat het persoonlijke aspect van deze bloggers ook steeds weer terugkomt in de kookboeken. Deze 10x foodbloggers kookboeken zullen niet mis staan onder de kerstboom. Dikke kans dat jullie een van deze kookboeken reeds op je verlanglijstje hebben staan!

10x Foodbloggers Kookboeken 2016:


1.All Day Bowls (Denise Kortelever)

Vorig jaar kwam zij al met het boek ‘All Day Breakfast’, maar dit jaar slaat Denise een nieuwe trend aan de haak: eten uit een kom!Afgelopen jaar doken namelijk niet voor niets de sushi bowl, breakfast bowls en salade bowls op: we gaan tegenwoordig voor eenvoud en gemakt, en stoppen dus gewoon al ons eten in een kom.

Met ruim 60 recepten in alle soorten en varianten, kun je nu de hele dag genieten met een kom op schoot. Van smoothie bowls, granola, salades en dinerbowls, kom je geen inspiratie meer tekort. Je besteld het All-day Bowls kookboek voor € 20,-.


2. Laura’s Bakery Basis Bakboek (Laura Kieft)

Onder de foodbloggers bevinden zich een aantal ware bak koninginnen, waaronder Laura Kieft! Haar site Laura’s Bakery staat boordevol zoete baksels, cakes, taarten en inspiratie voor de feestdagen.

Een basisbakboek mocht dan ook niet uitblijven, want Laura wil iedereen graag leren how-to bakken. Je kunt dan ook een uitgebreide review van het basisbak boek teruglezen op deze site. En uiteraard hoort hij ook thuis op het verlanglijstje voor kerst! Bestel het Laura’s Bakery Basis Bakboek voor € 24.95.


3. Lekker & Simpel: 200 hoofdgerechten

Jorrit en Sophie zin bekend van de immens populaire website LekkerenSimpel.nl. Heerlijke alledaagse recepten waar iedereen zich wel aan kan wagen.  En die we eigenlijk allemaal wel lusten. Op de vraag: Wat eten wij vandaag?, bundelde het stel maar liefst 200 lekker & simpel hoofdgerechten in een kookboek.

En in 2017 hoef je je geen zorgen meer te maken, want je kunt tot 2x rond koken uit dit boek. Je koopt het Lekker en Simpel kookboek voor € 19.95.


4. De Eetkalender 2017 (Francesca  van Berk)

Mama Francesca voorziet Nederland elke week al van lekkere inspiratie voor het hele gezin. Vorig jaar kwam zij met een eetkalender, boordevol tips en inspiratie voor elke dag. En dat succesnummer mag dit jaar natuurlijk ook niet ontbreken.

Je vind in deze kalender maar liefst 52 weekmenu’s voor 2017. Handige planners, boodschappenlijstjes en natuurlijk tips en trucs van Francesca. Lekker eten moet vooral lekker makkelijk vol te houden zijn. Bestel de Eetkalender 2017 voor € 19.99.


5. Heerlijke Chaos (Simones Kitchen)

Simone van de Berg is inmiddels een begrip in Foodbloggers-land. Deze foodie is fotograaf van beroep en veel bloggers hebben bij haar ook een cursus fotografie gevolgd. Het maakt niet uit wat er op tafel staat: Simone schiet hier de mooiste plaatjes bij. Haar kookboek Heerlijke Chaos staat dan ook gelijk aan het drukke en hectische bestaan van deze allrounder.

Je hebt immers niet elkje dag dezelfde hoeveelheid tijd, zin of energie om te koken. Geen dag is immers hetzelfde, dus een kookboek met een brede mix van dit alles is dan natuurlijk perfect. En alleen al voor de plaatjes meer als waard om door te bladeren. Je koopt het Heerlijke Chaos kookboek voor € 29.99.


6. Het Meal Planning Kookboek (Chickslovefood)

Anno 2016 hebben we het allemaal natuurlijk superdruk in ons dagelijks leven. Maar gezond en lekker eten moet hier natuurlijk wel nog steeds mee samen kunnen gaan. De dames van de populaire blog Chickslovefood laten ons dan ook zien dat je met een beetje voorbereiding een hele hoop werk kunt verzetten.

De gezonde recepten in dit boek hebben maximaal 5 ingrediënten en kun je dus eenvoudig van tevoren preppen of zelfs de dag van tevoren al klaarmaken. En ze geven je tips en truuks om je eten langer te kunnen bewaren. Best handig dus!  Bestel het Chickslovefood Meal Planning Kookboek voor € 19.99.


7. Feel Good Food (Pauline Weuring)

Nederlands ‘Sweetheart’  Pauline Weuring, is een van de grootste foodbloggers van ons land. Het Feel Good Food is dan ook het 3e kookboek van haar hand en staat boordevol makkelijke en lichte recepten, waar je gewoon blij van wordt!

Het boek staat bol van lekkere en soms gezonde recepten met een hoge voedingswaarde. En dat bedoel ik niet in calorieën tellen, maar pure, onbewerkte producten die je lijf ook echt voeden! Ingredienten waar je lichaam ook echt blij van wordt. En daar hoort dus ook af en toe verplicht zondigen bij, maar dan wel met mooie en pure producten. Een mooie visie waar heel veel mensen zich inmiddels in kunnen vinden.  Koop nu het Feel Good Food kookboek voor € 19.95.


8. Foodless (Carlijn Broring)

Vandaag de dag kunnen we niet meer om voedselallergieën of intoleranties heen. Foodless is al jaren een platform voor mensen met o.a. een gluten-, en koemelk allergie. Carlijn Bröring kampt zelf namelijk ook met diverse voedselrestricties en heeft daar nu dan ook een compleet kookboek over gemaakt.

Het boek vertelt natuurlijk meer over de diverse bekenede voedingsallergieën en hoe deze soms verband houden met elkaar. Erg leerzaam dus! En daarna voorziet Carlijn je van heerlijke recepten voor elk moment van de dag. Het is een berg van inspiratie voor diegenen die zelf ook kampen met allergieën of intoleranties. Maar ook goed om eens door te geven aan familie of vrienden. Zo begrijp je elkaar beter. En zie je meteen dat een een allergie of intolerantie niet meteen een einde aan lekker eten hoeft te betekenen.  🙂  Dus schaf hier het Foodless Kookboek aan voor slechts € 17.50.


9. Natalies Kookboek (Natalie Heemskerk

In 2014 begon Natalie, moeder van 4, met het posten van haar (gezonde) dagelijkse kost op Instagram. Inmiddels heeft haar account bijna 35.000 volgers die maar al te graag haar zoete baksels en gezonde hapjes willen uitproberen. Deze publiceert zij op haar foodblog en de vraag naar een kookboek bleef natuurlijk niet lang uit.

Het kookboek van Natalie bevat heerlijke alledaagse recepten, voor elk moment van de dag. Doordeweeks eet je wat snel, makkelijks en gezond en in het weekend mag je dan lekker uitpakken. Een mama naar mijn hart dus. En de gezonde recepten bevatten geen gluten en geen koemelk. Online is het boek inmiddels uitverkocht, maar hij ligt nog wel bij diverse boekenhandels in de verkoop.


10. Eet Taart Krijg Een Sixpack (Jelmer de Boer)

Jelmer de Boer is een grapjas, met een klein hartje. Hij heeft zijn buik vol van gezondheidstrends, rages en diëten en deelt dit dan ook op zijn site en social media. Ondertussen eet hij in een week meer taart dan ik in een jaar doe, maar heeft wel het prachtige lijf om te bewijzen dat dat dus heel goed samengaat.

Beweging en voeding gaan hand in hand en zijn humoristische stijl laat je op eenvoudige wijze zien dat het gewoonweg niet anders is. Hij is een van de weinige mannen in foodbloggend Nederland, maar we houden allemaal stiekem van hem omdat hij gewoon eerlijk zegt wat ie denkt. En verdorie nog gelijk heeft ook.  Je besteld het ‘Eet Taart Krijg, een Six Pack boek voor € 20,-.


Zo dit waren ze dan! 10 x foodbloggers kookboeken die ik je voor de kerst zou willen aanbevelen. Stuk voor stuk unieke maar bovenal heerlijke kookboeken. Hebben jullie zelf ook een van deze kookboeken op het verlanglijstje staan? En anders kun je ze via de linkjes bestellen.

Ik wens jullie alvast hele fijne feestdagen! En uiteraard veel kookplezier!

(bron foto’s:  www.bol.com)

Deze blogpost bevat Affiliate Links. Mocht je een boek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik heb er 6 van de 10 al in mijn boekenkast staan. Ik mis er wel 2 behoorlijk in je lijst, namelijk Guilty Pleasures van Sabine en Snelle Klassiekers met een twist van Brenda. Heb deze 2 boeken het meest gebruikt dit jaar.

    • Hi Fran,

      dank je wel voor je bericht.
      Guilty Pleasures is vorig jaar al uitgekomen en die stond in het lijstje van 2015.

      Het kookboek van Brenda is inderdaad nog een extra goede tip, bedankt !

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago