Onlangs hielden wij een kraamfeest voor onze dochter Laura. En dan mag een roze kraamtaart natuurlijk niet ontbreken!
Deze dame dook weer eens even de keuken in voor een hoge taart voor het gezelschap en nog meer lekkere kraamhapjes.
Een taart mag natuurlijk nooit ontbreken tijdens een feestje. En ter ere van de geboorte van ons meisje maakte ik deze hoge, gestapelde roze kraamtaart met aardbeien. De binnenkant en buitenkant werden ook nog voorzien van een witte chocolade-roomkaas frosting. En deze roze kraamtaart is natuurlijk ook geschikt voor een babyshower, bruiloft of andere speciale gelegenheid!
Voor stapelbare en feestelijke taarten kun je altijd het beste biscuitbeslag gebruiken. Dit zachte sponsdeeg is ideaal voor het horizontaal doorsnijden en vullen met jam, fruit of créme. In onderstaande recept maakte ik zelf een witte-chocolade-roomkaas frosting. Tip: deze vanille botercreme is lekker stevig voor decoratie en het spuiten van mooie toeven zoals ik bij deze Smash cake taart ook deed! Omdat ik een wat steviger beslag wilde maken, besloot ik om Génoisebeslag te maken; verrijkt met extra boter. Het deeg wordt dan iets compacter, maar hier snijd je dan ook zeer gemakkelijk verticale ‘plakken’ of slices van. Zo kun je uit 1 complete, gestapelde taart maar liefst 20-30 ‘plakken’ halen, om te serveren aan je visite. De keerzijde is wel dat je de 3 lagen, afzonderlijk moet bakken in een springvorm. Ik deed dit bijvoorbeeld in 2 keer, omdat ik 2 springvormen van 24 cm heb.
Dit recept voor een kraamtaart met aardbeien is totaal voor 3 taartenlagen, maar je kunt de hoeveelheden ook aanpassen en 3x een taartlaag mixen en bakken. (afhankelijk van hoeveel springvormen je beschikt en hoe ruim je beslagkom is.). Voor een jongen gebruik je bijvoorbeeld blauwe kleurstof en bramen voor de vulling.
(voor een roze kraamtaart met 3 lagen)
Ingrediënten Génoisebeslag:
Ingrediënten vulling:
Extra:
TIP: stap 1 tm 4 kun je eventueel al een dag van tevoren voorbereiden. Bewaar de afgekoelde taartlagen op het aanrecht, verpakt in zilverfolie. De complete bereide taart kun je gerust 2 dagen, afgedekt, in de koelkast bewaren.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Wauw!
Hoe zou je het beslag op een natuurlijke wijze kunnen kleuren?
Hi Dory,
je zou bijvoorbeeld ook poeder gemaakt van gevriesdroogde frambozen of aardbeien kunnen gebruiken.
Succes en eet smakelijk in ieder geval!
Helaas was bij mij het baksel een mislukking. De cake kwam niet omhoog en rook meer naar gebakken ei (er gaan ook wel veel eieren in?!). Ook was de boter na een tijdje op klein vuur toch bruin geworden, dus kon ik opnieuw boter smelten...wellicht duurde het daardoor allemaal te lang? Het beslag was uiteindelijk te dun. Ik heb uiteindelijk een ander recept gebruikt voor de cake. Maar ik ben toen wel verder gegaan met de vulling en de frosting van deze taart en dat was succesvol!
Hi Jinte,
je kunt een volgende keer ook mijn standaard recept voor biscuit deeg gebruiken:
https://bettyskitchen.nl/biscuit-taart-beslag-maken/
Genoisebeslag is inderdaad wat bewerkelijker omdat er gesmolten (warme) boter in gaat)
Maar het beslag dient heel licht en luchtig, en dus dunner dan normaal, te zijn.
Groetjes!
Voor hoeveel personen is deze taart?
Groetjes Ingrid
Hi Ingrid, wij hebben er (ruim) 24 plakken uit gekregen. Dat is dan met een afmeting van 24cm doorsnede.
Je kunt ook springvorm van 18 cm gebruiken en overal 1/4 van af halen.