Op zoek naar een heerlijk bijgerecht voor de barbecue? Deze simpele koude pastasalade met mozzarella en tomaatjes is een allemansvriend en lekker bijgerecht.

Een koude pastasalade voor bij de bbq

Hoewel de barbecue natuurlijk om een lekker stuk vlees, vis, gevogelte of een mooi stuk groente draait, maken de bijgerechten de barbecue natuurlijk helemaal compleet. En gelukkig kun je hierin ook varieren met smaakmakers uit de diverse wereldkeuken! Ga je simpelweg voor wat gegrilde groenten? Dat is lekker low carb, glutenvrij en gezond. Maar als je wat meer vulling wilt geven aan je barbecue, of gewoonweg grote eters aan tafel hebt, serveer dan deze koude pastasalade. En ook hierin kun je kiezen voor traditionele pasta’s van bloem en ei, of bijvoorbeeld glutenvrij of zelfs 100% groentepasta!

Nog meer lekkere barbecue bijgerechten

Deze vegetarische koude pastasaladel is niet de enige maaltijdsalade die je kunt serveren tijdens de barbecue. Want deze koude rijstsalade met lekker veel extra rauwkost en bonen is ook een liefhebber van velen. Maar maak je barbecue verder compleet met bijvoorbeeld gegrilde maiskolven, een grote tray vol gebakken groene groenten van de BBQ, of deze gebakken aubergines van de barbecue. Dit zijn stuk voor stuk nog meer lekkere barbecue bijgerechten en voorziet je BBQ feestje van lekker nog wat meer groenten en vitamientjes! Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: Koude pastasalade met pesto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een salade met pasta is ideaal bijgerecht voor de barbecue! Maak je BBQ compleet met gegrilde groenten en deze koude pastasalade met mozzarella en tomaat.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram (spelt)pasta,
  • 2 eetlepels basilicum pesto,
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes,
  • 150 gram mini mozzarella bolletjes,
  • 3 eetlepels pijnboompitten,
  • 80 gram rucola slamelange.

Instructions

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijziging gaar. Giet af in een vergiet en spoel meteen na met koud water. Roer hier direct de pesto doorheen en laat helemaal afkoelen.
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. En scheur de mozzarella bolletjes doormidden. Verwarm een koekenpan zonder olie, op medium vuur, en bak gedurende 1-2 minuten de pijnboompitten rondom aan.
  3. In een grote salade schaal maak je eerst een bedje van de sla. Schep hier de pasta met pesto bovenop, evenals de zongedroogde tomaatjes en mozzarella. Schep het geheel een paar keer om en top af met de pijnboompitten.

Notes

Stap 1 en 2 kun je heel eenvoudig s’ochtends vroeg al voorbereiden. Bewaar daarna in de koelkast tot gebruik en maak de pasta salade vliegensvlug af vlak voor de gasten komen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago