Print

Recept: Koude pastasalade met pesto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een salade met pasta is ideaal bijgerecht voor de barbecue! Maak je BBQ compleet met gegrilde groenten en deze koude pastasalade met mozzarella en tomaat.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 8 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram (spelt)pasta,
  • 2 eetlepels basilicum pesto,
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes,
  • 150 gram mini mozzarella bolletjes,
  • 3 eetlepels pijnboompitten,
  • 80 gram rucola slamelange.

Instructions

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijziging gaar. Giet af in een vergiet en spoel meteen na met koud water. Roer hier direct de pesto doorheen en laat helemaal afkoelen.
  2. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes. En scheur de mozzarella bolletjes doormidden. Verwarm een koekenpan zonder olie, op medium vuur, en bak gedurende 1-2 minuten de pijnboompitten rondom aan.
  3. In een grote salade schaal maak je eerst een bedje van de sla. Schep hier de pasta met pesto bovenop, evenals de zongedroogde tomaatjes en mozzarella. Schep het geheel een paar keer om en top af met de pijnboompitten. 

Notes

Stap 1 en 2 kun je heel eenvoudig s’ochtends vroeg al voorbereiden. Bewaar daarna in de koelkast tot gebruik en maak de pasta salade vliegensvlug af vlak voor de gasten komen.