Wij zijn thuis helemaal fan (lees: verslaafd) aan kimchi! Kimchi zijn gefermenteerde groenten die boordevol goede bacteriën voor de buik zitten. Het is pittig, zout, tikkeltje zoet maar gewoonweg zo lekker dat je het gewoonweg eens zelf moet proeven. Daarnaast is Koreaanse kimchi maken niet moeilijk en kun je het in zoveel verschillende gerechten laten terugkomen. Een pot Kimchi in je koelkast is een aanwinst voor je gerechten en voor je buik!
Als er een Koreaans gerecht is dat wereldwijd bekend en befaamd is, dan is het wel kimchi! Het zijn groenten die gefermenteerd worden in een sausje van o.a. zout, vissaus, knoflook, gember en Gochugaru (gedroogde Koreaanse chilipepers). De versie met Chinese kool (Baechu kimchi) is ronduit de bekendste Koreaanse kimchi, en is vergelijkbaar met mijn recept hieronder. Maar je kunt ook een snelle kimchi maken met bijvoorbeeld komkommers als basis (Oi Kimchi) of radijsjes (Kkakdugi kimchi). Mijn favoriete homemade KIMCHI is een combinatie van verschillende groente soorten zoals Chinese kool, wortel, prei, bosui en radijsjes. Zo proef je bij elke hap weer iets anders en daarnaast geven de verschillende groeten ook textuur en steeds een andere (stevige) bite. Wat heb je er verder voor nodig? Grote bakken of saladeschalen voor het mengen, weckpot(ten) en een beetje geduld!
Wil je meer leren over fermenteren en zelf zuurgoed maken? Dan is dit boek een echte aanrader! Daar staat tevens ook het recept in voor het maken van Polderkimchi met witlof.
Wist je dat Koreaanse kimchi eigenlijk weinig calorieren bevatten maar wel lekker veel vitamines en mineralen? Wij serveren de gefermenteerde groenten dan ook vooral als groente bijgerecht voor de lunch of het avondeten. Die zelfgemaakte Koreaanse kimchi of polderkimchi is verrukkelijk tussen een tosti met kip of ham of roerbak het mee door je boerenomelet. Maar mijn kimchi is ook een heerlijke topping voor deze vegan bao broodjes en voor op de Korean Fried Chicken van TSFC in Utrecht. Binnenkort zal ik nog veel meer lekkere recepten met kimchi op deze site delen. Want de mogelijkheden hiermee zijn eindeloos! Check hier maar liefst 10x recepten om met kimchi te maken!
Heb jij deze al in huis?
Kimchi zijn gefermenteerde groenten die boordevol goede bacteriën voor de buik zitten. Het is pittig, zout, tikkeltje zoet maar gewoonweg zo lekker en past bij heel veel (Aziatische) gerechten. Deze Koreaanse kimchi maak je o.a. met Chinese kool, wortel, prei, bosui en gochugaru gedroogde chilipepers.
Voor het inmaakvocht:
Extra:
Eet smakelijk!
* Vervang het rijstmeel papje uit stap 2 en (een deel van) de Koreaanse ‘Gochugaru‘ gedroogde chilipeper poeder door 5 volle eetlepels Koreaanse ‘Gochujang‘ rode peper pasta. Deze is al ingedikt met rijstmeel en voegt zo ook nog meer smaak toe.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het zelf maken van Koreaanse kimchi met kool en wortel.
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…