Dit was 4 jaar geleden mijn hulde aan (Oud) Koningin Beatrix! Na 33 jaar werd het tijd om het stokje door te geven aan zoonlief Willem Alexander. Dus ben ik de keuken ingedoken voor een cake die haar afscheid waardig is. Inmiddels komt deze Koninginnedag cake met amandel en sinaasappel elk jaar weer op tafel tijdens, nu, Koningsdag en werd hij omgedoopt tot Koningsdag cake!
Tijdens deze nationale feestdag willen we natuurlijk op en top genieten van Oranje recepten en dat mag soms best koninklijk lekker zijn. Voor het bereiden van deze Koningsdag cake wijk ik dan ook af van mijn standaard cake beslag recept en vervang een deel van de bloem door amandelmeel voor een luxe smaak.
Speciaal in de trend van Koninginnedag of Koningsdag, voeg ik er ook een vleugje ‘oranje’ aan toe, door een sinaasappel te verwerken in het recept. Het hoort er nou eenmaal bij. En of je deze feestdag uitbundig gaat vieren op de vrijmarkten of gewoon lekker thuis voor de buis: deze luxe Koningsdag cake is met stip een parel van het Koningshuis! Echt een verrukkelijk recept en maakt een decadente Koningsdag Cake die onze Koningin Maxima ook eer aan zal doen! Geniet er in ieder geval van!
PrintEet smakelijk!
Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Bedankt Betty, het was heerlijk vandaag!!