Hello Veggielovers! Grillen jullie ook al met groente op de barbecue? Want deze knolselderij burgers zijn een heerlijk alternatief voor een stukje vlees van de grill. Daarnaast is groente eten alles behalve saai! Slinger jij de barbecue deze week nog eventjes aan?
We eten met zijn allen steeds minder vlees en leggen meer de nadruk op koken met groenten. Dat is leuk, want dat betekent dat ik bijvoorbeeld speciaal voor de barbecue ook aan de slag ging met vegetarische knolselderij burgers. Een beetje uit mijn comfortzone, maar grillen met groenten bleek een heel tof project te worden voor deze BBQ lover. Naast de watermeloen ham van vorige week is het dan ook nu tijd voor vegetarische knolselderij burgers, om jullie harten te stelen 🙂
Tijdens mijn zoektocht naar een vegetarische vervanger voor hamburgers, heb ik heel wat verschillende soorten mogen proberen, zoals tofu, tomaten en tot en met linzen burgers. Maar tijdens mijn laatste bezoek aan Texel werd ik blij verrast met knolselderij als burger: simpelweg een gegrilde plak knolselderij die best nog een lekkere bite had. Eenmaal thuis ging ik meteen aan de slag met ook zelf knolselderij burgers maken. Daarnaast wilde ik die ook lekker op smaak brengen met een Aziatische marinade en mayonaise. Geloof me, die wil jij ook proeven!
PrintVoor de marinade:
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…