Zin in een zomerse, tropische Meatless Monday? Zet dan deze samosa met papaja, muhammara en geitenkaas op het menu! Dat is heerlijk zomer genieten!

Zomerse samosa met papaja recept

De smaak van papaja herinnert mij aan prachtige reizen naar verre oorden. Ik herinner me nog een reis naar Afrika waar het papaya-seizoen was. Bij het ontbijt, lunch, avondeten en in sapjes werden alleen maar papaja’s geserveerd. Toen kwamen ze wel even mijn neus uit haha… Maar toen ik ze weer zag liggen in de supermarkt, was ik dat direct vergeten en bedacht ik er dit fijne recept voor zomerse samosa met papaja mee.

Samosa’s van bladerdeeg

Ik heb voor dit gerecht hartige taart deegbladeren uit de diepvries gebruikt. Je kunt ook de samosa met papaja in bladerdeeg maken, maar ik vind bladerdeeg over het algemeen wat ‘vetter’ dan hartige taart deegbladeren. Maar je kunt ook experimenteren met filodeeg, of zelfs loempia vellen. Check hoe dan ook altijd even de gebruiksaanwijzing voor de juiste bereiding van het deeg en pas dit recept voor samosa met papaja hier op aan! PS. Vind je het leuk om samosa’s te maken? Probeer dan ook eens deze vegetarische samosa’s met homemade chutney!

Print

Samosa met papaja, muhammara en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Marokkaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
  • +/- 30 gram vruchtvlees van papaja
  • 50 gram kruimige aardappel (1 medium aardappel)
  • 50 gram smeerbare geitenkaas
  • 25 gram muhammara
  • 25 gram sojabonen (voorgekookt)
  • 1 el. zonnebloempitten
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg alvast een ovenrooster klaar op het aanrecht met een vel bakpapier erop. Als je deegbladeren uit de diepvries gebruikt, laat deze dan ontdooien.
  2. Breng water met wat zout aan de kook voor de aardappel. Schil de aardappel en snij hem in kleine blokjes. Kook de aardappel +/- 15-20 minuten totdat hij gaar is. Giet af en zet even apart.
  3. Ondertussen halveer je de papaja en schep het vruchtvlees eruit. Verwijder de schil en snij de papaja in kleine blokjes. Je hoeft voor dit gerecht maar 30 gram te gebruiken, de rest kun je lekker verwerken in een fruitsalade of bijvoorbeeld in yoghurt of een smoothie.
  4. Prak in een kom de gare aardappel, papaja, geitenkaas, sojaboontjes, zonnebloempitten en muhammara door elkaar. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.
  5. Als je rechthoekige samosa’s wilt maken hoef je niks te doen. Wil je er ronde samosa’s van maken druk je met een kommetje rondjes uit de deegbladeren. (tip: Of gebruik een deegpers) Verdeel de vulling over de deegbladeren. Schep er niet teveel op wat anders sluiten ze niet goed. Klap de samosa met papaya dicht en druk met een vork de randjes aan.
  6. Leg de samosa’s op het bakpapier op het rooster en plaats voor 20 minuten in het midden van de oven. Houd tussendoor goed in de gaten: zodra de bovenkant te donker wordt, plaats je het rooster iets lager in de oven.
  7. Laat de samosa met papaja licht afkoelen na de bereiding en dan zijn ze direct klaar om te serveren!

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago