It’s Beginning to look a lot like Christmas… Met nog maar een paar dagen in het vooruitzicht heb je waarschijnlijk het hele kerstdiner al rond. Maar wellicht brengt deze last-minute ‘Caprese’ Kerstkrans van tomaat en mozzarella je op andere gedachten? Een lekker borrelplankje is het in ieder geval zeker!
Wellicht ben je al bekend met de Italiaanse klassieker Caprese Salade? Dit is een eenvoudig (voor)gerecht of antipasti van plakjes tomaat en mozzarella. Het is een favoriet van velen en ik bedacht dan ook een variatie hierop voor de aankomende feestdagen. Hiermee laat ik je zien dat je met weinig, maar goede, ingredienten een geweldige borrelplank voor kerst kunt samenstellen. Deze kerstkrans van tomaat en mozzarella is in ieder geval een plaatje om te zien en zal ongetwijfeld de show aan tafel stelen!
Kun jij ook geen genoegen krijgen van kerst recepten met kaas? Naast deze ‘Caprese’ Kerstkrans met tomaat en mozzarella kun je bijvoorbeeld ook deze gebakken Kerst Camembert met cranberry op tafel zetten. Een heerlijke combinatie van zout en zoet! Maar wist je dat je ook heel eenvoudig dit borrelbrood met chorizo en kaas kunt maken? Ook een heerlijk hartig borrelhapje voor de liefhebbers van kaas! Check hier overigens nog veel meer lekkere Kerst borrelhapjes op een rijtje.
Deze ‘Caprese’ Kerstkrans van tomaat en mozzarella serveer je met lekkere fijne Italiaanse vleeswaren. Door hem in de vorm van een kerstkrans te leggen maak je zo een een heel leuke borrelplank voor kerst. Maar varieer er gerust op los met verschillende soorten vleeswaren. Je kunt namelijk ook parmaham, mortadella of bresaola gebruiken.
Fijne Feestdagen! Groetjes, Betty
Je kunt deze krans gerust een aantal uren van tevoren voorbereiden. Dek het bord af met huishoudfolie en bewaar in de koelkast. Alvorens het serveren even 15 minuten van tevoren uit de koeling halen en op kamertemperatuur laten komen.
Bewaar deze foto op een van jouw Kerst Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze ‘Caprese’ kerstkrans met tomaat en mozzarella.
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…