It’s Beginning to look a lot like Christmas… Met nog maar een paar dagen in het vooruitzicht heb je waarschijnlijk het hele kerstdiner al rond. Maar wellicht brengt deze last-minute ‘Caprese’ Kerstkrans van tomaat en mozzarella je op andere gedachten? Een lekker borrelplankje is het in ieder geval zeker!

Caprese Kerstkrans maken

Wellicht ben je al bekend met de Italiaanse klassieker Caprese Salade? Dit is een eenvoudig (voor)gerecht of antipasti van plakjes tomaat en mozzarella. Het is een favoriet van velen en ik bedacht dan ook een variatie hierop voor de aankomende feestdagen. Hiermee laat ik je zien dat je met weinig, maar goede, ingredienten een geweldige borrelplank voor kerst kunt samenstellen. Deze kerstkrans van tomaat en mozzarella is in ieder geval een plaatje om te zien en zal ongetwijfeld de show aan tafel stelen!

Nog meer heerlijke kerst recepten met kaas

Kun jij ook geen genoegen krijgen van kerst recepten met kaas? Naast deze ‘Caprese’ Kerstkrans met tomaat en mozzarella kun je bijvoorbeeld ook deze gebakken Kerst Camembert met cranberry op tafel zetten. Een heerlijke combinatie van zout en zoet! Maar wist je dat je ook heel eenvoudig dit borrelbrood met chorizo en kaas kunt maken? Ook een heerlijk hartig borrelhapje voor de liefhebbers van kaas! Check hier overigens nog veel meer lekkere Kerst borrelhapjes op een rijtje.


Print

Recept: Kerstkrans van tomaat en mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze ‘Caprese’ Kerstkrans van tomaat en mozzarella serveer je met lekkere fijne Italiaanse vleeswaren. Door hem in de vorm van een kerstkrans te leggen maak je zo een een heel leuke borrelplank voor kerst. Maar varieer er gerust op los met verschillende soorten vleeswaren. Je kunt namelijk ook parmaham, mortadella of bresaola gebruiken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4 -6 personen
  • Category: borrelhapjes
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 150 gram kerstomaten
  • 1 zakje mini bolletjes mozzarella (150 gram)
  • 50 gram spianata romana
  • 50 gram salama cacciatore
  • 50 gram proscuitto crudo
  • 50 gram groene olijven
  • paar takjes verse rozemarijn
  • verse basilicum
  • peper & zout
  • olijfolie extra vierge

Instructions

  1. Gebruik het liefst een rond serveerbord, houten serveerplank, taartschaal of plateau voor het maken van deze Caprese Kerstkrans.
  2. Begin met de tomaten in een rondje te leggen en vervolgens plaats je hier afwisselend de bolletjes mozzarella en olijven tussen. Deze ring mag gerust 2 bolletjes breed zijn.
  3. Vouw de vleeswaren dubbel, of tot kleine roosjes en steek en drapeer deze tussen de tomaten en mozzarella.
  4. Tot slot decoreer je de krans met kleine blaadjes basilicum. Knip de rozemarijn in stukken van 4-5 cm en steek deze er tussen om het echt een kerstkrans look te geven. TIP: laat de stokken aan weerszijden ‘omhoog’ wijzen.
  5. Breng het geheel op smaak met een paar druppeltjes olijfolie, peper & zout.

Fijne Feestdagen! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt deze krans gerust een aantal uren van tevoren voorbereiden. Dek het bord af met huishoudfolie en bewaar in de koelkast. Alvorens het serveren even 15 minuten van tevoren uit de koeling halen en op kamertemperatuur laten komen.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Kerst Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze ‘Caprese’ kerstkrans met tomaat en mozzarella.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

7 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

2 weken ago