Print

Recept: Kerstkrans van tomaat en mozzarella

Deze ‘Caprese’ Kerstkrans van tomaat en mozzarella serveer je met lekkere fijne Italiaanse vleeswaren. Door hem in de vorm van een kerstkrans te leggen maak je zo een een heel leuke borrelplank voor kerst. Maar varieer er gerust op los met verschillende soorten vleeswaren. Je kunt namelijk ook parmaham, mortadella of bresaola gebruiken.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 4 -6 personen 1x
  • Category: borrelhapjes
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 150 gram kerstomaten
  • 1 zakje mini bolletjes mozzarella (150 gram)
  • 50 gram spianata romana 
  • 50 gram salama cacciatore 
  • 50 gram proscuitto crudo 
  • 50 gram groene olijven
  • paar takjes verse rozemarijn
  • verse basilicum
  • peper & zout
  • olijfolie extra vierge

Instructions

  1. Gebruik het liefst een rond serveerbord, houten serveerplank, taartschaal of plateau voor het maken van deze Caprese Kerstkrans.
  2. Begin met de tomaten in een rondje te leggen en vervolgens plaats je hier afwisselend de bolletjes mozzarella en olijven tussen. Deze ring mag gerust 2 bolletjes breed zijn. 
  3. Vouw de vleeswaren dubbel, of tot kleine roosjes en steek en drapeer deze tussen de tomaten en mozzarella.
  4. Tot slot decoreer je de krans met kleine blaadjes basilicum. Knip de rozemarijn in stukken van 4-5 cm en steek deze er tussen om het echt een kerstkrans look te geven. TIP: laat de stokken aan weerszijden ‘omhoog’ wijzen. 
  5. Breng het geheel op smaak met een paar druppeltjes olijfolie, peper & zout.

Fijne Feestdagen! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt deze krans gerust een aantal uren van tevoren voorbereiden. Dek het bord af met huishoudfolie en bewaar in de koelkast. Alvorens het serveren even 15 minuten van tevoren uit de koeling halen en op kamertemperatuur laten komen.

Keywords: borrelplank, salade, kaas, mozzarella, tomaten, olijven, vleeswaren, basilicum, rozemarijn, Kerst