Dit recept is toch wel een ultiem zomers hapjes met vis in de hoofdrol. Ik heb namelijk kabeljauw rolletjes met spek omwikkeld en gebakken in een koekenpan. Zo wordt deze vrijdag – visdag een regelrecht feestje op het bord en het pas tevens in een low carb of keto lifestyle!

Kabeljauw rolletjes met spek maken

Dit recept voor kabeljauw rolletjes met spek lijkt een beetje op saltimbocca maken. De vis krijgt een lekker zout en krokant jasje door de uitgebakken spek en is daardoor geheel glutenvrij en een leuk alternatief voor bijvoorbeeld Fish’n Chips maken. Dit is echt zo’n heerlijk zomers gerecht dat je meevoert naar zonnige oorden langs de Middellandse zee! Voor erbij zijn gewokte (blad)groenten heerlijk, zoals spinazie of stukken spitskool. Het past dan ook perfect in een low carb of keto lifestyle. Volg je deze niet dan zijn frietjes of een gepofte zoete aardappel hier ook erg fijn bij te serveren.

Nog meer lekkere recepten met vis

Eet jij elke week een stukje vis? Het is namelijk heel erg gezond voor je en wij plaatsten dan ook eerder een artikel met 5 goede redenen om vaker vis te eten. Uiteraard zijn deze kabeljauw rolletjes met spek verrukkelijk, maar daarnaast hebben we dan ook nog meer lekkere recepten met vis voor je op de site staan! Wat dacht je van dit recept voor scholfilet met Mediterrane quinoa? Tevens waan je je even in Peru zodra je een hapje van deze verrukkelijke en zomerse tiradito met zalm hebt genomen! Onze Nanda maakte trouwens een heerlijke ndiase Kedgeree met gerookte makreel. En voor de lunch staat hier regelmatig een Tuna Melt Sandwich op het menu! Heb je een barbecue? Dan kan ik je deze hele schol met citroen ook zeker aanraden! Geniet van een heerlijke zomer en gezonde vis op het menu!


Print

Recept: Kabeljauw rolletjes met spek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een glutenvrij, low carb en zelf keto proof recept met vis in de hoofdrol. Ik heb namelijk kabeljauw rolletjes met spek omwikkeld en gebakken in een koekenpan. Het heeft een heerlijke zoutige bite en is ideaal voor tijdens zomerse dagen! Serveer bijvoorbeeld met gepofte (zoete) aardappel en spruitjes! Of serveer de kleine reepjes vis als borrelhap met een prikker er in!

Ingredients

Scale
  • 200 gr kabeljauw filet of haas
  • 8 plakken ontbijtspek (ca.100 gr)
  • 8 blaadjes salie
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakken.
  • snuf zwarte peper
  • olijfolie om in te bakken

Extra:

  • koekenpan
  • keukenpapier

Instructions

  1. Dep de kabeljauw filet droog met een stuk keukenpapier. Het mooiste is een evenwijdig rechthoekig stuk. Trim hem anders een beetje bij. Snijd de filet doormidden en vervolgens in 8 evenredige repen.
  2. Snijd 4 salie blaadjes in de lengte doormidden. Plaats een stukje salie op elke reep vis. Omwikkel vervolgens elke reep met een plakje ontbijtspek en plaats met het uiteinde naar beneden.
  3. Verwarm een dun laagje olie in de koekenpan. Voeg hier de overgebleven 4 salie blaadjes aan toe, samen met de knoflook en ‘frituur’ deze gedurende 1 minuut of tot ze lichtbruin worden. Schep de salieblaadjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Plaats nu de kabeljauw rolletjes in de pan en bak deze rondom aan op middelmatig vuur. Je hebt echt maar 8 minuten baktijd nodig. Schep uit de pan en garneer met de gefrituurde salie er bovenop. Serveer direct

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze kabeljauw rolletjes met spek oftewel saltimbocca van vis wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago