Vandaag wordt wereldwijd het Indiase ‘Lichtjesfeest’ Diwali gevierd! De tijd om samen te komen met familie en vrienden en lekker te genieten van zoete versnaperingen. Deze Gulab Jamun zijn een van mijn favorieten en zijn Indiase deegballetjes in een siroop met kardemom. Heb jij ze wel eens gegeten?
Omdat er in de Indiase keuken veel met kruiden, pepers en specerijen wordt gewerkt, is een maaltijd afsluiten met iets zoets een goede keuze. Deze Indiase deegballetjes in siroop zijn een klassiek dessert en een lekkere zoete tegenhanger na een pittige maaltijd. De grootste smaakmakers zijn kardemom, rozenwater en citroen. De deegballetjes bestaan voornamelijk uit melk, melkpoeder en bloem. Het zijn eigenlijk een soort cakejes die zich volgezogen hebben met de suikersiroop en na 1 of 2 balletjes heb je echt al genoeg ‘gesnoept’. Zo lekker! Wil je meer lezen over het Diwali feest en daarbij onze verrukkelijke indiase klassieker recepten bekijken? Neem dan even hier een kijkje!
Deze Indiase deegballetjes in siroop zijn dus kenmerkend voor India. Maar we hebben nog meer Internationale desserts en zoete recepten op de website staan. Zo zijn ze in de balkan Fan van deze hurmazice (hemelse tongetjes) die ook overgoten worden met suikersiroop. In Griekenland is men dol op walnoten en staat de Kardopita walnotencake op tafel. Daarnaast zijn in het Midden-Oosteen baklava populair en geliefd voor bij de muntthee. En in Indonesie maakt men Lontarcake – ook wel Kue Lontar- met custard om die pittige gerechten af te remen. Naast de gulab jamun zijn dit ook lekker zoete versnaperingen om van te genieten.
Vandaag wordt wereldwijd het Indiase ‘Lichtjesfeest’ Diwali gevierd! De tijd om samen te komen met familie en vrienden en lekker te genieten van zoete versnaperingen. Deze Gulab Jamun zijn een van mijn favorieten en zijn Indiase deegballetjes in een siroop met kardemom. De balletjes worden gefrituurd en gemarineerd in de siroop.
Voor de deegballetjes
Voor de siroop:
Extra:
Happy Diwali!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Indiase deegballetjes in siroop, ook wel Gulab Jamun genaamd.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…