Vandaag wordt wereldwijd het Indiase ‘Lichtjesfeest’ Diwali gevierd! De tijd om samen te komen met familie en vrienden en lekker te genieten van zoete versnaperingen. Deze Gulab Jamun zijn een van mijn favorieten en zijn Indiase deegballetjes in een siroop met kardemom. Heb jij ze wel eens gegeten?
Omdat er in de Indiase keuken veel met kruiden, pepers en specerijen wordt gewerkt, is een maaltijd afsluiten met iets zoets een goede keuze. Deze Indiase deegballetjes in siroop zijn een klassiek dessert en een lekkere zoete tegenhanger na een pittige maaltijd. De grootste smaakmakers zijn kardemom, rozenwater en citroen. De deegballetjes bestaan voornamelijk uit melk, melkpoeder en bloem. Het zijn eigenlijk een soort cakejes die zich volgezogen hebben met de suikersiroop en na 1 of 2 balletjes heb je echt al genoeg ‘gesnoept’. Zo lekker! Wil je meer lezen over het Diwali feest en daarbij onze verrukkelijke indiase klassieker recepten bekijken? Neem dan even hier een kijkje!
Deze Indiase deegballetjes in siroop zijn dus kenmerkend voor India. Maar we hebben nog meer Internationale desserts en zoete recepten op de website staan. Zo zijn ze in de balkan Fan van deze hurmazice (hemelse tongetjes) die ook overgoten worden met suikersiroop. In Griekenland is men dol op walnoten en staat de Kardopita walnotencake op tafel. Daarnaast zijn in het Midden-Oosteen baklava populair en geliefd voor bij de muntthee. En in Indonesie maakt men Lontarcake – ook wel Kue Lontar- met custard om die pittige gerechten af te remen. Naast de gulab jamun zijn dit ook lekker zoete versnaperingen om van te genieten.
Vandaag wordt wereldwijd het Indiase ‘Lichtjesfeest’ Diwali gevierd! De tijd om samen te komen met familie en vrienden en lekker te genieten van zoete versnaperingen. Deze Gulab Jamun zijn een van mijn favorieten en zijn Indiase deegballetjes in een siroop met kardemom. De balletjes worden gefrituurd en gemarineerd in de siroop.
Voor de deegballetjes
Voor de siroop:
Extra:
Happy Diwali!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Indiase deegballetjes in siroop, ook wel Gulab Jamun genaamd.
Het perenseizoen begint elk jaar in de herfst dus rond september. Maar naast de conventionele…
Binnenkort is het zover: Halloween! Dit is toch wel een van mijn favoriete feestjes, want dan…
Op zoek naar een lekkere vlezig borrelhapje voor Halloween? Deze krokant gebakken vleermuizen vleugels zijn…
Dit recept is een lekker hartige gerecht dat hoort bij een avondje halloween vieren. Deze…
Bij Halloween denk je al gauw aan zoete snacks en spooky taarten! Maar met deze…
Ga jij een Harry Potter Film Marathon houden? Dan serveer je hier uiteraard ook de…