Vandaag wordt wereldwijd het Indiase ‘Lichtjesfeest’ Diwali gevierd! De tijd om samen te komen met familie en vrienden en lekker te genieten van zoete versnaperingen. Deze Gulab Jamun zijn een van mijn favorieten en zijn Indiase deegballetjes in een siroop met kardemom. Heb jij ze wel eens gegeten?
Omdat er in de Indiase keuken veel met kruiden, pepers en specerijen wordt gewerkt, is een maaltijd afsluiten met iets zoets een goede keuze. Deze Indiase deegballetjes in siroop zijn een klassiek dessert en een lekkere zoete tegenhanger na een pittige maaltijd. De grootste smaakmakers zijn kardemom, rozenwater en citroen. De deegballetjes bestaan voornamelijk uit melk, melkpoeder en bloem. Het zijn eigenlijk een soort cakejes die zich volgezogen hebben met de suikersiroop en na 1 of 2 balletjes heb je echt al genoeg ‘gesnoept’. Zo lekker! Wil je meer lezen over het Diwali feest en daarbij onze verrukkelijke indiase klassieker recepten bekijken? Neem dan even hier een kijkje!
Deze Indiase deegballetjes in siroop zijn dus kenmerkend voor India. Maar we hebben nog meer Internationale desserts en zoete recepten op de website staan. Zo zijn ze in de balkan Fan van deze hurmazice (hemelse tongetjes) die ook overgoten worden met suikersiroop. In Griekenland is men dol op walnoten en staat de Kardopita walnotencake op tafel. Daarnaast zijn in het Midden-Oosteen baklava populair en geliefd voor bij de muntthee. En in Indonesie maakt men Lontarcake – ook wel Kue Lontar- met custard om die pittige gerechten af te remen. Naast de gulab jamun zijn dit ook lekker zoete versnaperingen om van te genieten.
Vandaag wordt wereldwijd het Indiase ‘Lichtjesfeest’ Diwali gevierd! De tijd om samen te komen met familie en vrienden en lekker te genieten van zoete versnaperingen. Deze Gulab Jamun zijn een van mijn favorieten en zijn Indiase deegballetjes in een siroop met kardemom. De balletjes worden gefrituurd en gemarineerd in de siroop.
Voor de deegballetjes
Voor de siroop:
Extra:
Happy Diwali!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Indiase deegballetjes in siroop, ook wel Gulab Jamun genaamd.
Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…
Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…