Als er 1 ingredient is dat je makkelijk op smaak brengt, laat vormen met je handen en van diverse kleuren kan voorzien dan is het wel popcorn. Of je nu liefhebber bent van zoete of zoute popcorn, er zit voor jouw vast ook een grote favoriet tussen deze 5x Halloween popcorn recepten. Zo ga je ze niet in de winkels vinden, maar met een beetje voorbereiding maak je er een fantastische halloween snack van!

Geen Halloween Film zonder Halloween popcorn

Laatst ga ik jullie al 5x zoete popcorn recepten om lekker van te genieten. In aanvulling op dat lijstje heb ik nu maar liefst 5 verschillende Halloween popcorn recepten in zowel zoet of zoute uitvoering. Popcorn is namelijk verplichte kost tijdens een Halloween film kijken en het is een snack die een liefhebber is van velen. Hieronder dus maar liefst 5 variatierecepten met (salted)karamel, mashmallows, zoute pretzels, of kaas, maar ook witte chocolade. Pas alleen op met je Halloween decoratie als je hier gloeiend hete popcorn in schept. Veelal plastic kan namelijk niet tegen hitte. Laat je popcorn dus altijd goed afkoelen. Eventueel kun je serveer kommen ook aan de binnenkant bekleden met bakpapier om vlekken of plakken te voorkomen. Geniet er heerlijk van!

Nog meer Halloween snacks of tussendoortjes

Vind je het leuk om aan de slag te gaan met een van onderstaande 5x Halloween popcorn recepten? Uiteraard hebben wij nog veel meer Halloween Snacks of tussendoortjes op de website staan. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij deze gezonde Halloween snacks met veelal groenten of een gezonde dip op het menu. Daarnaast zijn deze krokante vleermuiskoekjes met kaneelsuiker ook erg lekker om tussendoor te knabbelen.

Vind je het leuk om tevens receptvideo’s met Halloween popcorn te zien? Je vindt ze hier terug!


Zelf maken op het fornuis of liever een popcorn maker aanschaffen?


5x Recepten voor Halloween Popcorn maken



1. Monster Halloween Popcorn (zoet)

  • Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. (Check dit recept voor zelf popcorn maken.) Zet daarna het vuur uit.
  • Maak vervolgens een gekleurde karamel in de kleuren paars en groen met behulp van voedingskleurstoffen, volgens dit recept. (Rekensommetje: voor een half kopje mais gebruik je 2 kommetjes met elk 65 gram suiker + 2 el water en maak af met 15 gram roomboter per kleur)
  • Verdeel de popcorn over 2 meng kommen. Giet over elke kom popcorn een groene of paarse karamel en schep heel goed door. Let op: de karamel is heel warm! Schep de gekleurde popcorn daarna uit de kommen op een afzonderlijk stuk bakpapier.
  • Bestrooi direct met suiker oogjes. Laat daarna de monster Halloween popcorn goed afkoelen en uitharden. Breek in kleine stukken, meng eventueel met groene en paarse smarties en verdeel beiden kleuren over kommetjes of een serveerbord.

TIP: Je kunt deze halloween Monster popcorn in elke kleur naar wens maken met het recept voor regenboog popcorn.



2. Chocolade & Pretzel Halloween Popcorn (zout & zoet)

  • Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. (Check dit recept voor zelf popcorn maken.) Zet daarna het vuur uit.
  • Maak tevens een halve portie karamelsaus en roer hier op het eind een snuf salt flakes doorheen. Laat de saus afkoelen. Schep de popcorn goed door de ‘salted caramel’ zodat alles bedekt is. Schep vervolgens op een stuk bakpapier om af te koelen en op te drogen.
  • Verdeel de karamelpopcorn over een serveer schaal. Bestrooi met zoute pretzel bites, mini Reeses Pieces en smarties in de kleuren geel, oranje, rood of bruin.

TIP: Voor dit recept kun je ook een zak kant en klare ‘karamel popcorn’ (ca 150 gram) uit de supermarkt gebruiken.



3. Marshmallow Spookjes Popcorn (zoet)

  • Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. (Check dit recept voor zelf popcorn maken.) Zet daarna het vuur uit.
  • Verwarm een grote braadpan op medium vuur. Voeg 30 gram roomboter in blokjes + 150 gram marshmallows toe. Laat langzaam smelten en zet het vuur uit zodra je lichtbruine plekken (karamel) begint te zien. Roer het geheel met een houden spatel goed door elkaar en voeg de popcorn toe. Schep het geheel goed om zodat alles bedekt is met marshmallows.
  • Gebruik een beetje extra boter om je handen in te vetten en vorm 8 spookjes van de – pas op! nog warme – popcorn. Plaats de spookjes op een vel bakpapier en laat uitharden en afkoelen.
  • Smelt 200 gram witte candy melts volgens de gebruiksaanwijzing en dip de boven- en zijkanten van de spookjes hier in. Plaats de Marshmallow spookjes popcorn terug op het bakpapier en plak er steeds 2 suikeroogjes (16 totaal nodig dus) tegen aan. Laat de candy melt goed opdrogen.

TIP: tijdens het spookjes vormen met je handen kun je ook de spookjes rondom een eetstokje, cake pop stokje of houten ijsstokje vormen. Zorg er dan wel voor dat je tevens een vormpje hebt waar je de stokjes in kunt plaatsen ivm opdrogen en serveren.



4. Pumpkin Cheese Popcorn (zout)

  • Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. (Check dit recept voor zelf popcorn maken.) Stop daarna de warme popcorn in een grote kom.
  • Smelt 40 gram boter in de hapjespan op laag vuur en voeg eventueel een beetje oranje voedingskleurstof toe.
  • Breng op smaak met 1 tl paprikapoeder + ¼ tl Pumpkin Spice kruiden en voeg tevens 150 gram geraspte (cheddar) kaas toe. Roer goed door en laat de kaas iets smelten. Stop dan de popcorn er weer bij en schep het geheel goed om tot alles bedekt is met de kaas. Laat vervolgens iets afkoelen en serveer direct

Ook lekker: Top de bowl af met uitgebakken en krokante bacon stukjes. Deze bak je krokant in een koekenpan, laat afkoelen en verkruimel daarna in kleine stukjes.



5. ‘Beschimmelde’ Oreo Popcorn (zoet)

  • Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. (Check dit recept voor zelf popcorn maken.) Zet daarna het vuur uit en spreid de popcorn uit over een groot stuk bakpapier op het aanrecht.
  • Breek 4 Oreo cookies in stukjes. Tip: stop ze in een boterhamzakje en geef er net zo lang tikken op met een deegroller tot je een zakje kruimels hebt.
  • Smelt 200 gram witte chocolade en voeg eventueel een beetje voedingskleurstof toe en roer goed door. Blauw, grijs, groen of bruin zijn geschikte kleuren om een beetje ‘schimmel’ na te bootsen. Lepel de gekleurde chocolade over de popcorn en bestrooi direct met de oreo kruimels. Hussel het geheel even goed door. Bestrooi eventueel ook nog met blauwe sprinkles (bijv. Dr.Oetker Oceaanmix) of blauwe, groene of bruine smarties. Laat daarna opdrogen en uitharden

TIP: Schep de beschimmelde popcorn in kleine popcorn bakjes om uit te delen. Je kunt ze ook direct in de vormpjes scheppen en daarin laten afkoelen en uitharden.


Tot zo ver 5 verschillende recepten om aan de slag te gaan met zelf Halloween Popcorn maken. Uiteraard kan en mag je ook gewoon kant-en-klare popcorn in de winkel kopen of zelfs magnetron popcorn in zout of zoet. Stop het in een leuk Halloween bakje of emmertje en je hebt ook al een leuke traktatie. Maar bovenstaande Halloween versie gaan net een stapje verder en maken het echt een feest. Ik hoor dan ook graag als je een van deze recepten gaat maken!

Happy Halloween!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze 5x Halloween Popcorn recepten.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago