(Sponsored) – Een echte high tea kan natuurlijk niet zonder high tea sandwiches! Belegd met bijvoorbeeld vleeswaren, gerookte zalm en natuurlijk mag de kaas ook niet ontbreken. Ik heb mijn drie lekkerste varianten voor jullie op een rijtje gezet. En deze zelfgemaakte high tea sandwiches maakte ik met twee nieuwe glutenvrije broodsoorten Schär !
De producten van Schär Glutenfree komen geregeld voorbij op deze site. De producten zijn altijd smaakvol en je kunt lekker variëren met het brede assortiment. Niet voor niets zijn zij een van de koplopers in de Europese markt, op het gebied van glutenvrije producten. En nieuw in het assortiment zijn de glutenvrije Schär Sandwich Mehrkorn-Frömix en Schär Sandwich Dunkel-Mörkt broden. Deze glutenvrije meergranen broden worden gemaakt van zuurdesem en zijn licht van smaak. Boordevol vezels en ideaal om te serveren als glutenvrije high tea sandwiches.
Deze lichte variant met oa. quinoa, zonnebloempitten en chiazaadjes vind ik heerlijk met bijvoorbeeld roomkaas en gerookte zalm. De donkere variant met o.a. sojavlokken en kastanjemeel is echter heel lekker met bijvoorbeeld oude kaas. En gecombineerd met bijvoorbeeld Schär Glutenfree Muffins en koekjes, zet je zo een complete glutenvrije high tea in elkaar. Van sandwiches tot en met zoete lekkernijen.
Dit zijn in ieder geval mijn drie variatie recepten voor glutenvrije high tea sandwiches met vlees, vis en kaas. Elk onderstaand recept is voldoende voor 3 dubbele sandwiches, dus totaal 12 mini high tea sandwiches. Alle drie recepten bij elkaar kun je compleet serveren aan 4-6 personen. Zeker als je er nog muffins en koekjes etc bij doet.
(*Tip: gebruik een kaasschaaf om dunne plakjes komkommer te schaven.)
Leg de 6 sneetjes brood naast elkaar op een snijplank. Rol met een deegroller het brood iets platter en compacter. Besmeer 3 sneetjes met de roomkaas. Verdeel hier de komkommer overheen, maar houd 6 plakjes apart. Trek de gerookte zalm van elkaar en verdeel over de komkommer. Top af met een beetje sla en leg de overige 3 sneetjes bovenop. Stapel de 3 sandwiches netjes (!) op elkaar en gebruik een goed koksmes om de korsten er af te snijden. Zorg ervoor dat je een perfect vierkant overhoudt. Snijd de stapel 2x diagonaal door (zodat er 4 driehoeks broodjes ontstaan.) Stapel vervolgens steeds 2 van deze driehoekjes op elkaar en zet vast met een prikker en een dubbelgeslagen plakje kommer.
(*Tip: gebruik een kaasschaaf om dunne plakjes komkommer te schaven.)
Leg de 6 sneetjes brood naast elkaar op een snijplank. Rol met een deegroller het brood iets platter en compacter. Besmeer elk sneetje met een halve eetlepel truffelmayonaise. Verdeel de rosbief over de helft van de sneetjes brood evenals de komkommer. Top af met een beetje sla melange en leg de overige 3 sneetjes bovenop. Stapel de 3 sandwiches netjes (!) op elkaar en gebruik een goed koksmes om de korsten er af te snijden. Zorg ervoor dat je een perfect vierkant overhoudt. Snijd de stapel 2x diagonaal door (zodat er 4 driehoeks broodjes ontstaan.) Stapel vervolgens steeds 2 van deze driehoekjes op elkaar en zet vast met een prikker en een gehalveerde kerstomaat.
Leg de 6 sneetjes brood naast elkaar op een snijplank. Rol met een deegroller het brood iets platter en compacter. Verdeel de kaas over 3 sneetjes. Probeer, met een beetje patchwork, een mooie 4 kant te maken. Leg een flinke eetlepel uiencompote op de kaas en smeer gelijkmatig uit. Top af met een beetje sla en leg de overige 3 sneetjes bovenop. Stapel de 3 sandwiches netjes (!) op elkaar en gebruik een goed koksmes om de korsten er af te snijden. Zorg ervoor dat je een perfect vierlant overhoudt. Snijd de stapel 2x diagonaal door (zodat er 4 driehoeks broodjes ontstaan.) Stapel vervolgens steeds 2 van deze driehoekjes op elkaar en zet vast met een prikker.
Tot zover mijn 3 favoriete high tea sandwiches recepten variaties van dit moment. Ik ben benieuwd welke jullie favoriet is! En mocht je zelf nog meer leuke tips voor een (glutenvrije) high tea weten, deel het dan zeker met ons in de comments hieronder!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Dit is een gesponsord artikel. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments