Een havermout ontbijt zorgt voor een heerlijke voedzame start van de dag! En speciaal voor Valentijnsdag maak je hem heerlijk rood fruit. Maak dus eens deze havermoutpap met rood fruit bevat lekker veel vezels, eiwitten en vitaminen!

Havermoutpap tijdens winterse dagen

Tijdens de koude en winterse dagen ga ik het liefst ontbijten met een warme kom havermoutpap. Niet alleen is dat ongelofelijk lekker van smaak, maar het warme rood fruit er bovenop warmt je letterlijk even op. Alleen nog even lekker nog wat kaneel toevoegen aan je havermoutpap met rood fruit en je winterse ontbijt is helemaal klaar.

Wil je alles te weten komen over het bereiden van de perfect havermoutpap! Check dan hier de video met al mijn tips en trucs!

Regelmatig ontbijten met havermoutpap met rood fruit

Wist je overigens dat havermoutpap je bloedsuikerspiegel gedurende de dag in toom houdt? Regelmatig ontbijten met havermoutpap zou die bekende 4-uurs dip dus kunnen doen verdwijnen! Dat is dus nog een mooie reden om s’ochtends lekker te gaan ontbijten met havermoutpap met rood fruit!

Variatie recepten met havermoutpap

Heb je heerlijk genoten van deze havermoutpap met rood fruit? Uiteraard heb ik nog meer variatie recepten met havermoutpap voor je in petto! Maak bijvoorbeeld appeltaart-havermoutpap met appel en kaneel. Of ga voor een guilty pleasure variant van havermoutpap met pindakaas en chocolade. Maar speciaal voor de koffielovers onder jullie: maak eens een havermoutpap-cappuccino als ontbijt! Dan wordt het zeker lekker genieten deze winter!


Print

Recept: Havermoutpap met rood fruit

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 from 2 reviews

Havermout zorgt voor een heerlijke start de dag! Deze havermoutpap met rood fruit bevat lekker veel vezels, eiwitten en vitaminen! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gram havermout,
  • 200 ml (amandel)melk,
  • 100 gram rood fruit mix, bijv. blauwe bessen, frambozen, bramen, aardbei etc.
  • halve theelepel kaneel,
  • 1 eetlepel water,
  • 1 eetlepel maple syrup of agave siroop,
  • 1 eetlepel pompoenpitten,
  • 1 eetlepel lijnzaad.

Instructions

  1. Schep de havermout in een pannetje en voeg de melk toe. Breng aan de kook en draai het vuur naar middelmatige temperatuur. Laat de havermout pap in 5-10 minuten indikken en doorkoken, maar roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
  2. In een tweede pannetje stop je het rode fruit, samen met de kaneel, water en maple syrup. Verwarm het fruit op middelmatig vuur en blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. De bosvruchten zullen een beetje indikken tot een grove jam namelijk.
  3. Schep de havermout in een kom of diep bord en schep hier het rode fruit bovenop. Top het geheel af met de pompoenpitten en de lijnzaad. Serveer de havermout met rood fruit direct.

Eet smakelijk!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze havermoutpap met rood fruit wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago