Voor de Meatless Monday van vandaag kun je deze hartige courgettecake met mais en kaas absoluut op het menu zetten!
Een heerlijke vegetarische cake die je kunt serveren met bijvoorbeeld een salade erbij. En heb je een plak over dan bewaar je die lekker als tussendoortje voor de dag erna!
Toen ik deze hartige cake aan het maken was, moest ik meteen denken aan het good old gehaktbrood van mijn moeder. Dat gehaktbrood was lekker, maar het allerlekkerst was haar topping van sticky zoetzure tomatensaus eroverheen gesmeerd. Dus 1 en 1 werd 2 en zo ontstond deze heerlijke hartige, maar wel vegetarische, cake met tomatensaus topping. Serveer hem tijdens een borrel of lunch. En als diner zou ik er nog een kleine groene salade bij maken, om hem te completeren.
PrintIngrediënten voor de hartige cake:
Ingrediënten voor de tomatensaus topping:
Eet smakelijk!
Liefs Nanda
Bewaartip: deze hartige cake is ideaal om te bewaren als tussendoortje. Heb je dus een paar plakken over, bewaar deze in een afgesloten bakje in de koelkast. Makkelijk om ’s ochtends mee te nemen naar je werk.
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…
Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…
In veel Arabische landen groeien dadels aan de dadelbomen en ze zijn dan ook zeer…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
View Comments
Heerlijk recept. Goed gelukt.
Ik heb de oude kaas vervangen door edelgistvlokken omdat mijn man geen geraspte kaas mag.
Smaakte prima op deze manier. Is het ook mogelijk plakken in te vriezen ?
Monique
Hi Monique,
dank je wel voor je variatie tip en je kunt dit zeer zeker invriezen.
Goed af laten koelen en desnoods in plakjes snijden alvorens in te vriezen.
groetjes, Betty