Inmiddels is het al officieel lente, maar wij zitten maar wat al te graag aan winterse stoofpotten en stoofvlees gerechten hoor! Deze keer deel ik dan ook een recept voor een Britse stoofpot met Guinness Bier. Wij aten dit op de Ierse feestdag St. Patricks Day en waren zo onder de indruk van het gerecht dat ik het ook hier moest delen met jullie.
Onlangs vertelde ik jullie al dat deze fan een heus ‘Harry Potter’ kookboek mocht ontvangen en kon niet wachten om het recept voor Boterbier met jullie te delen. Maar er was nog een recept te vinden in het boek dat echt al heel lang op mijn lijstje stond om te maken. Ik heb namelijk altijd al een Ierse stoofpot van grote stukken vlees en het donkerbruine Guinness bier willen maken. Bier en stoofvlees gaan immers heel goed samen en dit recept is echt een hele fijne. Wij raakten thuis niet uitgesproken over de heerlijke volle smaak en wat voor een leuk idee het is om dit in een broodkom te serveren. Ja, deze wil jij ook gaan maken!
In Betty’s Kitchen zijn we dol op stoofvlees gerechten. Neem hier dan ook een kijkje bij maar liefst 15x recepten voor stoofvlees maken van kip, vis, vlees of zelfs groenten.
Ben jij ook een echte Harry Potter fan, of ben je groot liefhebber van de Britse keuken? Dan moet je absoluut het koekboek: De Kookschool voor Potterheads in huis halen. Met meer dan 60 recepten die zeker Hogwarts waardig zijn. Zoals de Guinness Stoofpot in een broodkom, maar veel andere typisch Britse recepten, zoals ‘Roast Beef, het bekende bijgerecht ‘Yorkshire pudding’ of ‘Bangers & Mash’. En dan hebben we het nog niet eens over het maken van Mevr. Wemels Crumble met custard, of de gember koekjes van Professor Anderling. Ja deze boeken zijn echt fantastisch voor diegenen die van lekker koken en bakken in Harry Potter thema houden.
Heb jij deze al in huis?
Harry Potter fans opgelet! Het kookboek ‘ De Kookschool voor Potterheads’ staat boordevol echt Britse recepten om van te smullen. Zo ook deze Guinness Stoofpot in een broodkom. Heerlijk mals gestoofd rundvlees in donker bruin bier van Guinness®, met wortels, zilveruitjes en aardappels. Zo lekker dat ik hem ook moest delen met jullie!
Bon appetit!
*Volgens het officiële recept wordt er 250 gram rundvlees (van de schouder) + 250 gram lamsvlees (van de schouder) gebruikt. Dat laatste kon ik niet zo snel aan komen dus heb alles vervangen door totaal 500 gram sukadelappen van rund. Maar probeer dus ook gerust het origineel uit met lamsvlees natuurlijk.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met recept voor Guinness Stoofpot in broodkom uit de Kookschool voor Potterheads kookboek.
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…