Ben je nog op zoek naar recepten voor groenten op de bbq? Maak dan deze gegrilde groene groente als bijgerecht! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees of vis gerechten.

Groene groenten op de bbq

Je maakt deze groenten op de barbecue met zo’n handig groenten mandje, met gaatjes in de bodem.  Maar bij gebrek hieraan kun je ook een ovenschaal gebruiken. Deze dan wel even van tevoren invetten met een beetje extra olie. En uiteraard kun je nog meer lekkere groene groenten op de bbq grillen. Gebruik gewoon jouw favorieten en maak er een smakelijke maaltijd van!

Nog meer groente op de barbecue

Wil je nog meer groenten toevoegen aan je barbecue? Probeer dan ook eens deze andere groente recepten: gegrilde venkel met rode peper, gegrilde groene asperges , maak deze gegrilde aubergines of zelfs gepofte aardappel!

Print

Recept: Groene Groenten op de bbq

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je nog op zoek naar recepten voor groenten op de bbq? Maak dan deze gegrilde groene groente als bijgerecht! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees of vis gerechten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 4-6 personen
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

  • 2 courgettes
  • 3 uien,
  • 2 knoflook,
  • 6 stengels bleekselderij
  • 700 gram groene asperges,
  • 5 eetlepels olijfolie,
  • sap van halve citroen,
  • 10 takjes verse tijm en/of oregano,
  • optioneel: snufje crushed chillies,
  • peper & zout

Extra:

  • Barbecue met thermometer (bijvoorbeelde deze Weber),
  • RVS of aluminium schaal voor op de barbecue.

Instructions

  1. Steek de barbecue aan, zoals je normaliter ook doet en probeer deze op 180 graden te krijgen.
  2. Was de courgettes, verwijder het harde uiteinde en snijd de courgettes in plakken van 0,5 cm. Pel de ui en snijd in parten. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Was de bleekselderij, verwijder de draden van de bleekselderij en snijd in stukken van 3-4 cm. Was de groene asperges, snijd het houtige uiteinde eraf en snijd elke asperges in 3 stukken.
  3. Verdeel de groente over een ovenschaal (die op je bbq past) of gebruik een speciale bbq groente schaal met gaatjes in de bodem. Meng de olijfolie met het citroensap en giet dit over de groene groenten. Hussel even goed door met je handen en breng op smaak met peper & zout, verse tijm en eventueel een paar crushed chillies voor extra pit!
  4. Plaats de schaal met groene groenten op de bbq. Bij 180 graden is deze in zo’n 30-35 minuten klaar. .

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Geen BBQ? Dan kun je de groene groenten ook grillen in de oven! Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en volg gewoonweg de rest van het recept.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

5 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

7 dagen ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago