Print

Recept: Groene Groenten op de bbq

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je nog op zoek naar recepten voor groenten op de bbq? Maak dan deze gegrilde groene groente als bijgerecht! Je kunt ze zowel warm als koud serveren en ze zijn een heerlijke gezonde aanvulling voor bij je gegrilde vlees of vis gerechten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale
  • 2 courgettes
  • 3 uien,
  • 2 knoflook,
  • 6 stengels bleekselderij
  • 700 gram groene asperges, 
  • 5 eetlepels olijfolie,
  • sap van halve citroen,
  • 10 takjes verse tijm en/of oregano,
  • optioneel: snufje crushed chillies,
  • peper & zout

Extra:

  • Barbecue met thermometer (bijvoorbeelde deze Weber),
  • RVS of aluminium schaal voor op de barbecue.

Instructions

  1. Steek de barbecue aan, zoals je normaliter ook doet en probeer deze op 180 graden te krijgen. 
  2. Was de courgettes, verwijder het harde uiteinde en snijd de courgettes in plakken van 0,5 cm. Pel de ui en snijd in parten. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Was de bleekselderij, verwijder de draden van de bleekselderij en snijd in stukken van 3-4 cm. Was de groene asperges, snijd het houtige uiteinde eraf en snijd elke asperges in 3 stukken.  
  3. Verdeel de groente over een ovenschaal (die op je bbq past) of gebruik een speciale bbq groente schaal met gaatjes in de bodem. Meng de olijfolie met het citroensap en giet dit over de groene groenten. Hussel even goed door met je handen en breng op smaak met peper & zout, verse tijm en eventueel een paar crushed chillies voor extra pit!
  4. Plaats de schaal met groene groenten op de bbq. Bij 180 graden is deze in zo’n 30-35 minuten klaar. .

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Geen BBQ? Dan kun je de groene groenten ook grillen in de oven! Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en volg gewoonweg de rest van het recept.