Wil je eens een ander ‘soort’ontbijtje uitproberen? Elke dag havermoutpap gaat namelijk ook een keer vervelen, dus varieer eens met deze Oosterse griesmeelpap.
In India wordt dit warme ontbijt ‘Suji’ genoemd, wat eigenlijk hetzelfde betekent als griesmeel. En wij serveren hem met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit.
Laatst was ik bij een vriendin en ze vertelde dat haar man dit ontbijtje voor haar had gemaakt. Ok…. Ik moest even wennen aan het idee van een griesmeelpap, maar wilde het natuurlijk wel uitproberen. Het recept komt van haar Indiase schoonfamilie, maar ik heb er een eigen draai aan gegeven. Met gewone griesmeel,die in de supermarkt te verkrijgen is, en wat heerlijke smaakmakers, die het ontbijtje volgens mij nog lekkerder maakt!
Dat kan dus allebei! Ik at de griesmeelpap warm en dat bevalt sóchtends toch vaak het beste. Maar als je gekookte of gebakken griesmeel koud laat worden, stijft het op, dus dan kun je het bijvoorbeeld in een puddingvorm, als toetje of tussendoortje serveren. Betty maakte bijvoorbeeld ook deze traditionele Griekse Halva Cake van griesmeel.
PrintEet smakelijk!
Liefs, Nanda
PS. Geïnspireerd door dit gerecht met griesmeel? Kende je dit recept voor Halva – Griekse Griesmeel Cake al? Ook een aanrader!
Het is het seizoen van de pompoen en dat mogen we weten en proeven! Dit…
Heb jij ook last van wintertenen, een loopneus of kun je niet meer opwarmen tijdens…
Vandaag begint Oktober, DE maand die bekend staat om de feestdag Halloween! Om een beetje…
De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor een vegetarische maaltijd! Je kunt je wraps…
Weet jij de verschillen tussen quiche en hartige taart? Deze taarten zijn ideale gerechten voor…
Voor diegenen die last hebben van wintertenen: maak eens een lekkere kop winter soep! Bedoeld…
View Comments
Het ziet er lekker uit, jammer dat er zoveel suiker in zit, dat maakt het toch een stuk minder gezond. Honing heeft soms een sterke bijsmaak dus of dat nou lekker is... dadelpasta misschien een idee?
Hi Patricia,
ik zou het gewoon lekker eens proberen met dadelpasta of agave siroop of maple als je dat lekkerder vind.
Hoe zoet een gerecht voor een ieder dient te zijn is natuurlijk verschillend, net als persoonlijke smaak.