Met een mooie feestmaand voor de deur, gaan we natuurlijk lekker genieten van mooie gerechten en feestelijke afsluiters. Speciaal voor de gevoelige buikjes ging ik aan de slag met de producten van Schär en maakte ik deze glutenvrije pretzel taart met chocolade.
Omdat mijn buikje gevoelig reageert op gluten, ben ik al jarenlang fan van de glutenvrije producten van Schär. Zij zijn een van de koplopers in de Europese markt op het gebied van glutenvrije producten en te herkennen aan de knalgele verpakkingen. Schär heeft een zeer breed assortiment van glutenvrij brood en bolletjes, tot glutenvrije koekjes en snackrepen. Met hun glutenvrije koekjes kun je aan de slag met dit recept voor een glutenvrije pretzel taart met chocolade. Een heerlijk dessert om te serveren tijdens het kerstdiner. En hier vind je nog meer glutenvrije recepten.
De Salinis van Schär zijn kleine glutenvrije knapperige pretzel koekjes met een vleugje zeezout. Iedereen weet dat chocolade, karamel en zeezout een gouden trio zijn, dus zo ontstond het idee voor deze glutenvrije pretzel taart met Salinis van Schär. De bodem van de taart moest en zou een koekjesbodem worden, die gemaakt wordt van een combinaties van Salinis en Sable Choc koekjes. Dat laatste is een soort ‘digestive’ koekje met chocolade van Schär: een koekje dat ideaal is voor een no-bake cheesecake of voor fudge taartbodems. En dus ook deze glutenvrije pretzel taart. De combinatie van zoet, zout en good looks maken dit een spetterende glutenvrije taart als afsluiter tijdens de feestdagen. Check hier nog meer overheerlijke kerstdesserts!
Deze glutenvrije Pretzel taart is eigenlijk een chocolade fudgetaart met gezouten pretzels voor een heerlijk contract. Maak je dit kerstdessert met glutenvrije crackers dan heb je zo een mooie glutenvrije afsluiten van het diner!
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Tip: Bewaar deze glutenvrije pretzel taart na bereiding in de koelkast. Wacht alleen met decoreren met karamel en pretzels echt tot pas vlak voor het serveren. De losse pretzels verliezen namelijk hun knapperigheid als je ze een dag in de koelkast zet.
Dit artikel betreft een samenwerking met Schar. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…